Τέλος ... ακινησίας: Το νέο χαράτσι στα οχήματα!


Η κυβέρνηση εξετάζει να χρεώνει την «προσωρινή ακινησία» των ΙΧ με ένα σύστημα παρόμοιο με εκείνο που υπάρχει στην ακινησία των σκαφών αναψυχής...


...έτσι αν είχατε σκοπό να καταθέσετε τις πινακίδες κυκλοφορίας μάλλον θα πρέπει να ξανασκεφτείτε αν  τελικά συμφέρει στην αυλή σας να έχετε ίππους ή κανένα κάρο με άλογα !! 

Παράλληλα εξετάζεται η άμεση αναδιάρθρωση των τεκμηρίων, η κατάργηση του Φόρου Πολυτελείας αλλά και η παράταση του εκτελωνισμού οχημάτων Euro4 με χαμηλό συντελεστή.

Για όσους βλέπουν τα σκάφη μόνο από φωτογραφίες, αξίζει να σημειωθεί πως το τέλος Ακινησίας στα σκάφη αναψυχής υπολογίζεται από 10 έως και 100 ευρώ ανάλογα με τα μέτρα του σκάφους και έχει ισχύ για ένα χρόνο, ενώ οι ιδιοκτήτες που καταθέτουν τις Αδειες Πλόων αποφεύγουν τα «τσουχτερά» τεκμήρια αφού πλέον υπολογίζονται ανάλογα με τις ημέρες ή τους μήνες που κινείται κάποιο σκάφος.

Στα αυτοκίνητα ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ η κατάθεση πινακίδων με την αιτιολογία της Προσωρινής Ακινησίας ήταν ΔΩΡΕΑΝ και δεν στοίχιζε κάτι στους πολίτες, αυτά last year, γιατί η κυβέρνηση έχει άλλα σχέδια για το μέλλον μας!!

Αφορμή για αυτή την απόφαση κάποιων κυβερνητικών στελεχών... υπήρξε η κατάθεση περίπου 745.000 πινακίδων κυκλοφορίας τα τελευταία 3 χρόνια, γεγονός που επηρέασε πολύ αρνητικά τα έσοδα από τα Τέλη Κυκλοφορίας!!!

Μάλιστα πέρσι καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ καταθέσεων πινακίδων κυκλοφορίας με 365.000 οχήματα τη στιγμή που το 2010 ήταν μόλις 170.000 πινακίδες, ενώ το 2009 με τα περίφημα «Πράσινα Τέλη» ξεπέρασαν τις 210.000 οι καταθέσεις πινακίδων.

Τι εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών ;

Το κόστος κατάθεσης πινακίδων κυκλοφορίας βρίσκεται στο επίκεντρο και οι που έχουν «πέσει» στο τραπέζι περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:  ποσά ανάλογα των σκαφών που θα κυμαίνονται από 10 έως και 100 ευρώ, το κόστος έκδοσης νέων πινακίδων κυκλοφορίας που αυτή τη στιγμή κυμαίνεται σε περίπου 75 ευρώ,  ενώ κάποιο στέλεχος υποστήριξε την πρόταση για καταβολή του 50% των Τελών Κυκλοφορίας...

Αν τελικά υιοθετηθεί το νέο μέτρο τότε ο στόχος του υπουργείου είναι τριπλός:

-Δεν θα βλέπουμε εγκαταλελειμμένα ΙΧ στους δρόμους που καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης,

-Θα μειωθούν οι ουρές στις εφορίες στα τέλη κάθε χρόνου

-Θα αυξηθούν οι οριστικές διαγραφές των ΙΧ,  ενώ τώρα με το ισχύον καθεστώς της προσωρινής ακινησίας χιλιάδες ΙΧ καταλήγουν σε πλανόδιους πωλητές έναντι μερικών δεκάδων ευρώ ενισχύοντας την φοροδιαφυγή.

Ποιοι θα εξαιρεθούν;

-Έμποροι αυτοκινήτων,

-Ναυτικοί

-και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό!!

Star.gr
madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ