ΠΡΕΒΕΖΑ: Κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα...

Κασσώπη - Πρέβεζα - Φώτο "Αετός"
Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου σε συνεργασία με το Σύλλογο Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Πρέβεζας αποφασίστηκε να καταβάλλεται από πλευράς των εργοληπτών... 


...για κάθε έργο που πραγματοποιείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας 0,5 % του συνολικού προϋπολογισμού του έργου υπέρ της αποκατάστασης των δύο μεγάλων αρχαίων θεάτρων, της Νικοπόλεως και της Κασσώπης.

Συγκεκριμένα, από κάθε δημόσιο έργο υποδομής (οδοποιία, ανεγέρσεις κτιρίων, κ.α.) θα κατατίθεται το 0,5 % από το συνολικό κόστος του έργου, χωρίς επιβάρυνση του Δημοσίου, στον «κουμπαρά» που έχει δημιουργήσει το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ, για τα δύο αυτά θέατρα ώστε να συγκεντρωθεί ένα σεβαστό ποσό για την αποκατάσταση των θεάτρων. 

Το σωματείο Διάζωμα ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μπένο και έχει ως σκοπό την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων και την εξεύρεση πόρων για την ένταξή τους στην καθημερινότητα μας. Η διαδικασία της καταβολής των ποσών για το σκοπό αυτό θα γίνεται με κανόνες απόλυτης διαφάνειας, και καλούνται οι πολίτες να συνεισφέρουν. Συγκεκριμένα, όποιος επιθυμεί, μπορεί να βλέπει τη ροή των καταθέσεων στον «κουμπαρά» για το θέατρο της Νικόπολης και της Κασσώπης στην ιστοσελίδα www.diazoma.gr.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε:«Ευχαριστώ και συγχαίρω την απόφαση του Συλλόγου των εργοληπτών Πρέβεζας να αποδεχτούν την πρότασή μου να καταθέτουν το 0.5 % του συνολικού προϋπολογισμού κάθε έργου που γίνεται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας υπέρ της αποκατάστασης και ανάδειξης των αρχαίων μας θεάτρων της Νικόπολης και της Κασσώπης.

 Ως γνωστόν τόσο στη Νικόπολη όσο και στην Κασσώπη πραγματοποιείται σημαντικό έργο αποκατάστασης, με προϋπολογισμό 1.500.000 € για το μεγάλο θέατρο της Νικόπολης, χωρίς καμμία επιβάρυνση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου και με προϋπολογισμό 300.000 € για το θέατρο της Κασσώπης, με ένταξή του στο ΕΣΠΑ. 

Απαιτούνται ασφαλώς περισσότερα χρήματα και η κίνηση αυτή θα βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση. Επιπλέον είναι και μια κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα, η οποία δηλώνει ότι η τοπική κοινωνία αγκαλιάζει και στηρίζει έμπρακτα τα σπουδαία αρχαία μας μνημεία.»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης