Οι εκδηλώσεις στην Ήπειρο την Παρασκευή


Συναυλίες, παραστάσεις, ξεναγήσεις και διαφόρων ειδών εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν σε αρχαιολογικά μνημεία και της Ηπείρου την Παρασκευή, 31 Αυγούστου, την βραδιά δηλαδή με τη δεύτερη Πανσέληνο του μήνα. 


Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στην περιοχή της Ηπείρου η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος θα γιορταστεί με τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

* Στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ιτς Καλέ στο Κάστρο, συναυλία των Αnema e Core με μουσικό πρόγραμμα εμπνευσμένο από τις παραδόσεις των λαών της Μεσογείου, σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών.
 

* Στον αρχαιολογικό χώρος της Δωδώνης η θεατρική παράσταση με τίτλο «Μανδραγόρας» του Νικολό Μακιαβέλη από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.
 

* Στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης Μεγάλου Γαρδικίου Βραδιά με έντεχνη λαϊκή μουσική (σε συνεργασία με το Δήμο Ζίτσας).
 

* Στο Ιστορικό Γεφύρι της Άρτας Μουσική εκδήλωση.
 

* Στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης συναυλία της ερμηνεύτριας Monika σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας. Ώρα έναρξης 8:30 μ.μ..
 

* Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας μουσική εκδήλωση (συναυλία εγχόρδων) με τη συμμετοχή του Ωδείου Ντάλα, σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας. Ο χώρος μόνιμης έκθεσης θα είναι ανοικτός για το κοινό, ώρες 8 μ.μ. με 12 π.μ..
 

* Το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας θα είναι ανοικτό για το κοινό από 9 μ.μ. έως 12 π.μ.. To Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Μουσείου.
 

* Ο αρχαιολογικός χώρος του Πύργου Ραγίου θα είναι ανοικτός χωρίς εκδήλωση, ώρες 8 μ.μ. με 12 π.μ..
 

* Στον μη οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο «Ελληνικά» της Κοπάνης (νεκροταφείο ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων) θα γίνει το Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου εκδήλωση με τίτλο: Τα πολύ παλιά χρόνια στα «Ελληνικά» με ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και παρουσίαση της αρχαιολογικής έρευνας στην πλατεία του Δ.Δ. Κοπάνης, σε συνεργασία με τη Φιλοπρόοδο Κίνηση του χωριού, το Δήμο Δωδώνης και το Τ. Σ. του Δ.Δ. Κοπάνης.

epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ