Τουρκική εταιρεία θα αγοράσει την ΔΩΔΩΝΗ;


Φέρεται ως «φαβορί» για την αγορά της γαλακτοβιομηχανίας


Τα λιμνάζοντα νερά του ελληνικού κλάδου τροφίμων επιχειρεί να ταράξει μια τουρκική εταιρεία, η οποία φέρεται να είναι πιο κοντά από κάθε άλλη, στην απόκτηση της «Δωδώνης».


Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η συγκεκριμένη εταιρεία –στην οποία μετέχουν επιχειρηματίες και από τις ΗΠΑ-, φέρεται να έχει καταθέσει μια εξαιρετική οικονομική πρόταση, ύψους περίπου 75 εκ. ευρώ για την Ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία.

Μάλιστα, από τα παραπάνω χρήματα, τα 40 εκ. ευρώ θα πάνε για τις άμεσες ανάγκες και τα χρέη της «Δωδώνης», με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο, ότι οι Τούρκοι θέλουν να πάρουν μια απολύτως υγιή επιχείρηση, ποντάροντας –κυρίως- στα αρίστης ποιότητας προϊόντα της «Δωδώνης» και κυρίως στη φέτα.


Χάνουν τη μάχη…


Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πηγές, άλλες εταιρείες χάνουν τη μάχη της «Δωδώνης». Ειδικά σε ό,τι αφορά μια συγκεκριμένη –Γαλλική-, η οποία θεωρείται από τις κορυφαίες στην παραγωγή λευκού τυριού (στην φέτα… μαϊμού δηλαδή!), τα δεδομένα έχουν ανατραπεί πλήρως.Κατά τις ίδιες πηγές, όλες οι εταιρείες που μετέχουν στο διαγωνισμό έχουν κάνει σημαντικές προσφορές, όμως αυτή των Τούρκων φέρεται να κερδίζει έδαφος, καθώς θεωρείται αυτή που καλύπτει τις… φιλοδοξίες της ΑΤΕ.


Ξεκαθαρίζει η κατάσταση…


Στο μεταξύ, άμεσα ίσως και μέσα στην εβδομάδα, θα ξεκαθαρίσει το μέλλον της ΑΤΕ. Το θέμα τέθηκε στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλο και σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ζήτημα της ΑΤΕ θα «κλείσει» εντός των ημερών.

«Αναζητούνται οι όροι πώλησης που θα είναι οι καλύτεροι για το Δημόσιο» ανέφεραν πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, με φόντο τη γνωστή θέση της Τρόικα, ότι η ΑΤΕ θα πρέπει να απαλλαγεί απ' όλες τις θυγατρικές της που δεν σχετίζονται με τις τραπεζικές υπηρεσίες και εν συνεχεία να πωληθεί.Αν σε αυτό υπολογίσει κανείς και την διαφαινόμενη διάσπαση της ΑΤΕ σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, τότε θεωρείται βέβαιο, ότι το μέλλον των θυγατρικών της Τράπεζας (εκ των οποίων κορυφαία είναι η «Δωδώνη»), μπαίνει σε νέες βάσεις.

«Θα πωληθεί με το «κακό» κομμάτι της ΑΤΕ ή με το «καλό;» διερωτώνταν χθες αγροτοσυνδικαλιστές, που τόνιζαν, ότι από τη στιγμή που η ΑΤΕ θέλει να… ξεφορτωθεί τις θυγατρικές, θα προσπαθήσει να τις πουλήσει όσο – όσο... Και αυτό είναι ακόμη χειρότερο για την «Δωδώνη». Πάντως, όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν άμεσα, όταν οριστικοποιηθεί το μέλλον της ΑΤΕ και φυσικά μόλις ανοίξουν οι φάκελοι από το διαγωνισμό που έγινε για τη «Δωδώνη»…

Αναδημοσίευση απ’ την εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ» Ιωαννίνων

 http://www.gnomiartas.gr

 http://epirusgate.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ