ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ: Να προχωρήσει ο Δήμος σε παραστάσεις

Το αίτημα της Ένωσης Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Ν. Άρτας για υποβιβασμό της παλιάς εθνικής οδού Κομπότι — Άρτα — Φιλιπιτιάδα σε «Επαρχιακή»  προκειμένου ακώλυτα και απολύτως νόμιμα τα μέλη της να εκδίδουν νέες άδειες και να ανανεώσουν τις παλιές, έθεσε υπό την μορφή ερώτησης προς το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας, ο Χρήστος Παπάζογλου, επικεφαλής της παράταξης «Μαζί και αύριο». 


Αν και, όπως είπε, δεν είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου, ο κ. Παπάζογλου προέτρεψε το Δήμαρχο να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες για να την πραγματοποίηση μιας τέτοιας εξέλιξης. 

Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης  χαρακτήρισε «πολύ σωστό» το αίτημα και ανέφερε: «Είναι ένα ζήτημα σοβαρό το οποίο το προχωράμε. Έχουμε κάνει ήδη έγγραφο. Πρέπει να το δούμε για να γίνει πραγματικά ο υποβιβασμός της εθνικής οδού από α’ κατηγορία σε β’ για να μπορέσει η δόμηση αντί να γίνεται στα 60 μέτρα να γίνεται στα 40 μέτρα και όχι μόνο. Έχει πολλά καλά».

Η επιστολή της Ένωσης Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Ν. Άρτας η οποία εστάλη προς το Δήμαρχο Άρτας και κοινοποιήθηκε στον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας αναφέρει: «Όπως σας είναι γνωστό η υπάρχουσα δημόσια οδός Κομπότι — Άρτα — Φιλιππιάδα, θεωρείται «Εθνική» και ως εκ τούτου η έκδοση νέων αδειών συνεργείων αυτοκινήτων αλλά και η ανανέωση των ήδη υπαρχουσών είναι αδύνατη λόγω των προϋποθέσεων που θέτει ο νόμος (δημιουργία κόμβου, μεγάλες προσόψεις οικοπέδων κλπ). 

Με το δεδομένο ότι έγινε η παράκαμψη της πόλης μας με την κατασκευή της νέας Εθνικής Οδού Άρτας — Ιωαννίνων, κρίνεται σκόπιμο και επιβεβλημένο να υποβιβαστεί η παλαιά Εθνική Οδός Κομπότι — Άρτα — Φιλιπιτιάδα σε «Επαρχιακή», προκειμένου ακώλυτα και απολύτως νόμιμα τα μέλη μας, να εκδίδουν νέες άδειες και να ανανεώσουν τις παλιές. 

Ύστερα από τα ανωτέρω παρακαλούμε κ. Δήμαρχε το ταχύτερο δυνατό να προβείτε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να υποβιβαστεί η παλαιά Εθνική Οδός, σε Επαρχιακή με όλα τα πλεονεκτήματα που συνεπάγεται για τα μέλη μας, για άλλες επίσης κοινωνικές ομάδες και συνδικάτα αλλά και για την περαιτέρω ανάπτυξη, του νομού μας».
 

Την επιστολή υπογράφει ο πρόεδρος της Ένωσης Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Ν. Άρτας Κων/νος Μπανιάς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ