«Πρώτη και με ψηλά τη σημαία»


Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου στρέφονται σήμερα τα βλέμματα δισεκατομμυρίων ανθρώπων απ΄ όλες τις γωνιές του πλανήτη αφού θα παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης των Αγώνων (11 μ.μ. ώρα Ελλάδας) της 30ης Ολυμπιάδας. (5 βίντεο)



Όπως συμβαίνει σε κάθε διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, έτσι και στο Λονδίνο, η παρέλαση των αποστολών θα αρχίσει με την Ελλάδα και θα ολοκληρωθεί με τη διοργανώτρια χώρα, τη Μεγάλη Βρετανία. 

Χιλιάδες αθλητές από τις 204 χώρες που συμμετέχουν στους Αγώνες θα παρελάσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο, με πρώτον απ΄ όλους τον σημαιοφόρο της Ελληνικής αποστολής, Αλέξανδρο Νικολαΐδη ο οποίος θα μπει στο Στάδιο κρατώντας την Ελληνική σημαία και όσο πιο ψηλά μπορεί.





Η αυλαία των ελληνικών συμμετοχών ανοίγει λίγη ώρα πριν την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Η πρώτη που μπαίνει στη μάχη είναι η Ευαγγελία Ψάρρα, η οποία στις 15:00 ώρα Ελλάδας θα συμμετάσχει στον αγώνα κατάταξης της τοξοβολίας, στο «Lord's Cricket Ground».


Στο Ολυμπιακό χωριό χτυπά η «καρδιά» του ελληνικού αθλητισμού


Χθες, πραγματοποιήθηκε η επίσημη είσοδος της Ελληνικής αποστολής στο Ολυμπιακό Χωριό του Λονδίνου, με την τελετή υποδοχής και την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας δίπλα σε εκείνες των υπόλοιπων κρατών που παίρνουν μέρος στους Αγώνες. 

Η παραδοσιακή τελετή πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα παρουσία όλων των αθλητών της ελληνικής ομάδας, του προέδρου της ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου, αλλά και του αρχηγού της αποστολής Ισίδωρου Κούβελου, οι οποίοι στο τέλος έψαλαν όλοι μαζί τον εθνικό ύμνο με την έπαρση της σημαίας!





Η εκδήλωση έγινε σε ανοικτό χώρο παρά τη ζέστη, ενώ η ταλαιπωρία με τα μέτρα ασφαλείας και τις τυπικές διαδικασίες των Άγγλων διοργανωτών για την είσοδο στο Χωριό, δεν πτόησαν τους συμμετέχοντες στη γιορτή, η οποία πλημμυρίστηκε από την αισιοδοξία που μετέδωσαν οι Έλληνες αθλητές, σε μια εκ νέου δύσκολη στιγμή για τον αθλητισμό της χώρας μας και κυρίως για το στίβο.


Αιτία, ο αποκλεισμός της Βούλας Παπαχρήστου (λόγω του περιβόητου σχολίου της στο διαδίκτυο) αλλά και του Δημήτρη Χονδροκούκη, το πρώτο δείγμα του οποίου βρέθηκε «θετικό» στην στανοζολόλη, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο της WADA.


Με τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, να προτιμάει, τα μετάλλια που θα λάβει η χώρα μας να είναι λιγότερα αλλά τουλάχιστον να είναι «καθαρά».





«Σοκ» από τον αποκλεισμό του Χονδροκούκη


Μια ημέρα μετά τον αποκλεισμό της Β. Παπαχρήστου, ο Έλληνας αθλητής σε έλεγχο αντιντόπινγκ της WADA έδωσε θετικό δείγμα στην απαγορευμένη ουσία στανοζολόλη. Ο ΣΕΓΑΣ επίσημα δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση, ωστόσο το θέμα επιβεβαίωσε ο πατέρας και προπονητής του αθλητή κ. Κυριάκος Χονδροκούκης με ανακοίνωση που εξέδωσε επικαλούμενος ενημέρωση από τον ΣΕΓΑΣ.





Ο «σημαιοφόρος» της Ελληνικής αποστολής, Α. Νικολαΐδης, ευχήθηκε το περιστατικό του Χονδροκούκη να είναι το τελευταίο κρούσμα και να μην υπάρχουν πλεόν τέτοια προβλήματα. Ενώ ξεκαθάρισε πως όλοι οι αθλητές δεν είναι ίδιοι.




http://www.real.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης