"Τιμή στους Τρείς Ιεράρχες" από την Ι. Μητρόπολη Άρτας


Σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος», η Ιερά Μητρόπολη τίμησε την μνήμη των Τριών μεγάλων Οικουμενικών διδασκάλων και Πνευματικών Πατέρων της Εκκλησίας μας.



Την εκδήλωση άνοιξε η Βυζαντινή Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Άρτης «η Αγία Θεοδώρα», η οποία υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Τσίτσικα, έψαλλε επίκαιρους ύμνους από την ακολουθία των Τριών Ιεραρχών.


Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «Η διαπαιδαγώγηση των νέων κατά τους Τρεις Ιεράρχες». Ο Σεβασμιώτατος τόνισε μεταξύ άλλων την σπουδαιότητα που έχουν οι νουθεσίες των Τριών διδασκάλων προς τους γονείς και εκπαιδευτικούς για την σωστή διάπλαση των παιδιών.


Ιδιαίτερα επεσήμανε πάντα κατά τον λόγο των Πατέρων την ευθύνη που φέρουν πρώτα οι γονείς προς τα παιδιά, χαρακτηρίζοντας την οικογένεια ως πρώτο σχολείο από το οποίο ο άνθρωπος λαμβάνει τις πρώτες γνώσεις οι οποίες θα τον ακολουθούν καθόλη τη διάρκεια της ζωής του.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας, χαιρέτησε την εκδήλωση ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης κ.Ιωήλ και τον βυζαντινό χορό του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Άρτης, ο οποίος έψαλλε την φήμη του Αγίου Εδέσσης και τον πολυχρονισμό του ποιμενάρχου μας.


Κατά την πρωινή Θεία Λειτουργία οι δύο Ιεράρχες συλλειτούργησαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Άρτης, όπου πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μνημόσυνο του Αντιπεριφερειάρχη Άρτης κ. Κωνσταντίνου Παππά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης