Βέλγιο: Μπλοκαρισμένα σημεία διέλευσης στα σύνορα με την Γερμανία


Αμφισβητούν την πολιτική της Ευρώπης και της κυβέρνησης Μέρκελ που πιέζουν για να περάσουν οι πιο συντηρητικές μεταρρυθμίσεις ... και θέτει τις βάσεις για τη μεγάλη καταλήστευση των εργαζομένων.


Βέλγοι συνδικαλιστές απέκλεισαν σήμερα ένα συνοριακό σημείο διέλευσης με την Γερμανία και σταμάτησαν την κυκλοφορία σε ένα άλλο, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας... 


...που πραγματοποιούν διαμαρτυρόμενοι για τα προωθούμενα από την Γερμανία μέτρα λιτότητας στην ΕΕ.

Ο δρόμος που οδηγεί στην Γερμανία είχε αποκλειστεί πλήρως στο Οζέ, ενώ τα αυτοκίνητα περνούσαν με πολύ αργούς ρυθμούς από το Κέλμις, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga. Αμφότερες οι πόλεις βρίσκονται κοντά στη γερμανική πόλη του Άαχεν.


Το σοσιαλιστικό εργατικό συνδικάτο FGTB ανακοίνωσε πως οργάνωσε μια συμβολική δράση για να αμφισβητήσει την πολιτική της Ευρώπης και της κυβέρνησης Μέρκελ που πιέζει για να περάσουν οι πιο συντηρητικές μεταρρυθμίσεις ... και θέτει τις βάσεις για τη μεγάλη καταλήστευση των εργαζομένων.


Περίπου 400 συνδικαλιστές συμμετέχουν στις διαμαρτυρίες. Στις Βρυξέλλες, ακτιβιστές του FTGB μοιράζουν προκηρύξεις με τίτλο "Ας μην μας ληστέψουν" κατά του πακέτου λιτότητας των 11 δισεκατομμυρίων ευρώ που υιοθέτησε πρόσφατα η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Έλιο Ντι Ρούπο.


Από την 24ωρη γενική απεργία, την πρώτη που πραγματοποιείται στο Βέλγιο εδώ και 18 χρόνια, έχουν παραλύσει όλες οι δημόσιες μεταφορές και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες, ενώ τα νοσοκομεία προσφέρουν το ελάχιστο των υπηρεσιών.


Η απεργία πρόκειται να λήξει σήμερα στις 10 μ.μ. (τοπική ώρα, 23.00 ώρα Ελλάδας).


Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

 http://www.zougla.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης