«Νησιά των θαυμάτων» ο τίτλος της τελετής έναρξης στο Λονδίνο


Λονδίνο: Εμπνευσμένος από το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Η Τρικυμία», είναι ο τίτλος της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, ο οποίος ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τους διοργανωτές και ονομάζεται «Νησιά των θαυμάτων».


Έξι μήνες πριν από την έναρξη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής, Ντάνι Μπόιλ, αποκάλυψε τον τίτλο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον διευθυντή της τελετής Στίβεν Ντόλντρι.


Ο Μπόιλ που έγινε κυρίως γνωστός από την βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Slumdog Millionaire» και το «Trainspotting», είπε ότι οι διοργανωτές έχουν παραγγείλει το μεγαλύτερο κουδούνι στην Ευρώπη για να το κρεμάσουν στην μια πλευρά του σταδίου και να χτυπήσει κατά την έναρξη.


Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπόιλ, «τα Νησιά μας χαιρετίζουν και γιορτάζουν την πληθωρική δημιουργικότητα της βρετανικής ιδιοφυΐας σε μια τελετή έναρξης που ελπίζουμε ότι θα είναι απρόβλεπτη και ευρηματική, όπως και ο βρετανικός λαός».


Παράλληλα αποκάλυψε ότι το θέμα θα αναφέρεται σε μια περιοχή, η οποία έχει αλλοτριωθεί από την βιομηχανική εκμετάλλευση και την ανάκαμψη αυτής.


Ο διευθυντής των τελετών έναρξης και λήξης, σκηνοθέτης Στίβεν Ντάλντρι, δήλωσε ότι στόχος είναι να γίνει ένα ταξίδι «που θα εξετάζει ποιοι είμαστε, ποιοι ήμασταν και ποιοι ελπίζουμε να γίνουμε».


Επίσης, έγινε γνωστό, ότι 900 παιδιά από τα έξι δημοτικά διαμερίσματα της πρωτεύουσας θα έχουν ρόλους στην τελετή έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών, ενώ συνολικά, 1.650 παιδιά από 18 δημοτικά και επτά γυμνάσια σχολεία του ανατολικού Λονδίνου περνούν από ακρόαση τις τελευταίες εβδομάδες.


Ο σκηνοθέτης του «Trainspotting» και του «Slumdog Millionaire» αποκάλυψε ότι οι νοσοκόμες θα έχουν σημαντικό ρόλο στις τελετές. Το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας «είναι ένα από τα πράγματα που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε», είπε ο Μπόιλ. «Μαζί με την αίσθηση του χιούμορ μας».


Οι διοργανωτές έχουν παραγγείλει τη μεγαλύτερη καμπάνα της Ευρώπης, η οποία θα τοποθετηθεί σε μία πλευρά του σταδίου και θα ηχήσει στην έναρξη της τελετής. Η καμπάνα θα γράφει πάνω τον στίχο από την Τρικυμία: «Μη φοβάσαι, το νησί είναι γεμάτο ήχους».


Την τελετή έναρξης της 27ης Ιουλίου αναμένεται να παρακολουθήσουν ένα δισεκατομμύριο τηλεθεατές.


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news.in.gr
 
 http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης