Μάχη μέχρι τέλους: Ζητούν και επίτροπο προϋπολογισμού


Θα συνεχιστούν οι σκληρές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα αλλά και το PSI.
Το σίγουρο είναι πως η μάχη θα δοθεί μέχρις εσχάτων, και το επόμενο 48ωρο είναι κρίσιμο για το μέλλον της χώρας.


Η γερμανική κυβέρνηση ζητά να παραχωρήσει η Ελλάδα μέρος της εθνικής της κυριαρχίας για θέματα είσπραξης φόρων και δαπανών σε «επίτροπο προϋπολογισμού» της ευρωζώνης προκειμένου να χορηγηθεί στη χώρα μας το δεύτερο πακέτο βοήθειας των 130 δις ευρώ, σύμφωνα με το σχέδιο της σχετικής πρότασης, αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times.

Το γερμανικό αυτό σχέδιο μοιράστηκε αργά χθες το βράδυ σε αξιωματούχους των υπουργείων οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης, όπως ανέφερε η βρετανική εφημερίδα.


Σε περίπτωση που γίνει αποδεκτό το σχέδιο των γερμανών ο ευρωπαίος επίτροπος θα έχει τη δύναμη να ασκεί βέτο σε αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για θέματα προϋπολογισμού, εάν οι αποφάσεις αυτές δεν συμβαδίζουν με τους στόχους που θέτουν οι διεθνείς δανειστές.


Και ενώ τα  μηνύματα από το PSI είναι αισιόδοξα και όλα δείχνουν πως άμεσα θα οδηγηθούμε σε συμφωνία, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την τρόικα.

Μετά τη  χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων της με τον Υπουργό Εργασίας και το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων , ορίστηκε νέα συνάντηση για σήμερα Σάββατο στη 13:00 το μεσημέρι, χωρίς ν΄αποκλείεται οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν και μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Το σίγουρο είναι πως οι τροικανοί τα θέλουν όλα ή τίποτα. Αυτό σημαίνει πως δεν κάνουν πουθενά πίσω, ζητώντας κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, μείωση των επικουρικών, και μείωση των μισθών και άμεσες αποκρατικοποιήσεις.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Λουκάς Παπαδήμος έχει συγκαλέσει το απόγευμα του Σαββάτου σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ώστε να οριστεί μια διαπραγματευτική γραμμή για τους μισθούς, αλλά και να υπάρξει δέσμευση πάνω στο νέο δανειακό πρόγραμμα, ώστε ο Πρωθυπουργός να την μεταφέρει στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας.

Για αύριο Κυριακή, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ώστε να συζητηθούν τόσο τ΄αποτελέσματα των επαφών τρόικας και Υπουργείου Εργασίας, αλλά και Παπαδήμου με τρόικα.


Απολύσεις στα υπουργεία και σκληρές πιέσεις για μισθούς

  http://www.madata.gr/

Star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης