Η FRONTEX στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας

Πρεμιέρα στον Εβρο θα κάνει το χερσαίο επιχειρησιακό τμήμα της FRONTEX ύστερα από περίπου πέντε μήνες διαβουλεύσεων σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στην περιοχή μήκους περίπου 12,5 χιλιομέτρων, μεταξύ Νέας Βύσσας και Καστανιάς. Από την περιοχή εκείνη διακινούνται τα μεταναστευτικά ρεύματα που μετατοπίστηκαν εξαιτίας των θαλάσσιων περιπολιών.

Ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε γνωστό, χθες, πως θα αναπτυχθούν περίπου 200 συνοροφύλακες της Frontex στο συγκεκριμένο τμήμα της συνοριακής γραμμής Ελλάδας-Τουρκίας. Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, τη χρονική συγκυρία αλλά και την πρακτική αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του φαινομένου, δεν υπήρξε ιδιαιτέρως διαφωτιστικός. «Σε πρώτη φάση έχουν φτάσει οι παρατηρητές, έπονται τα μέσα και το προσωπικό που θα τα επανδρώσει», δήλωσε ο Χρ. Παπουτσής.

Τα μέσα που χρησιμοποιεί ο ευρωπαϊκός οργανισμός είναι φορητά ραντάρ και ανιχνευτές που κινούνται με περιπολίες κατά μήκος συγκεκριμένων ζωνών με τη συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων. Οι δικαιοδοσίες της Frontex, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα υπερβούν την επιτηρούμενη και θα περάσουν στην «απαγορευμένη» ζώνη της ελληνικής στρατιωτικής εποπτείας.

Και για τα ΜΜΕ

Είναι βέβαιο ότι το προσεχές δεκαήμερο στην περιοχή του Εβρου θα σπεύσουν ευρωπαϊκά ενημερωτικά μέσα. Πάντως οσονούπω οι ροές αναμένεται να μειωθούν και πάλι από τη συγκεκριμένη περιοχή και να μετακινηθούν κατά μήκος της υδάτινης συνοριακής γραμμής του ποταμού.

 Πηγή: Εnet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης