ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ... "θα είναι μια καλή χρονιά από άποψης τιμών..."

Καλύτερες τιμές για το ακτινίδιο απαιτούν οι ακτινιδοπαραγωγοί της Άρτας οι οποίοι συγκεντρώθηκαν χθες στην αίθουσα ΔΙΩΝΗ μετά από πρόσκληση της ΕΑΣΑ-Φ προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματα στην εμπορία του προϊόντος και πώς θα κινηθούν απέναντι στους εμπόρους.

Η σύσκεψη είχε θέμα «Η εξέλιξη στην εμπορία των ακτινιδίων της φετινής χρονιάς» και στο κάλεσμα της Ένωσης ανταποκρίθηκαν αρκετοί ακτινιδοπαραγωγοί της περιοχής. Η πρώτη σύσκεψη για το θέμα είχε γίνει από την ΕΑΣΑ-Φ στα μέσα Σεπτεμβρίου αλλά επειδή, παρά τις ευνοϊκές συνθήκες που διαμορφώνονται φέτος ως προς την τιμή του ακτινιδίου λόγω της μειωμένης παραγωγής, οι τιμές που ζητούν οι έμποροι δεν είναι οι αναμενόμενες, η Ένωση αποφάσισε να επαναλάβει τη σύσκεψη με τους παραγωγούς προκειμένου ν’ ανταλλάξουν απόψεις.

«Έγκαιρα κάναμε την πρώτη σύσκεψη αλλά τώρα επειδή βλέπουμε ότι δεν κινείται όπως περιμέναμε γι’ αυτό ξανακάναμε μία μάζωξη» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΑΣΑ-Φ Βαγγέλης Βαγγέλης. Όπως είπε ο κ. Βαγγέλης εδώ και μια βδομάδα περίπου δόθηκε η άδεια για την συλλογή των ακτινιδίων και οι παραγωγοί βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της συγκομιδής. «Κοινή πεποίθηση είναι ότι η φετινή χρονιά θα είναι μια καλή χρονιά από άποψης τιμών.

Από άποψης παραγωγής βέβαια δεν έχουμε την αναμενόμενη παραγωγή, έχουμε λιγότερη. Η παραγωγή φέτος στα ακτινίδια είναι λιγότερη και πανελλήνια και στην Ιταλία κι επομένως όλα αυτά βοηθάνε να πάρουμε καλύτερες τιμές. Ήρθε τώρα η στιγμή της πώλησης. Οι τιμές είναι καλύτερες από πέρυσι όμως δεν είναι οι αναμενόμενες. Υπάρχει και διαφορά σ’ αυτό που περιμέναμε και σ’ αυτό που πληρώνεται ετούτη τη στιγμή στους παραγωγούς μας. Γι’ αυτό μαζευτήκαμε πάλι σήμερα να δούμε τι κάνουμε, όλοι μαζί να ανταλλάξουμε πληροφόρηση τι έχει ο κάθε ένας και να συνεννοηθούμε τι κάνουμε από αύριο».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης