Φέτος ο Φειδιππίδης... ήταν Κενυάτης

2.500 χρόνια και 1.5 μήνα μετά! Ο Κενυάτης Ρέιμοντ Κιμουτάι Μπεντ είναι ο διάδοχος του χρυσού Ολυμπιονίκη Φειδιππίδη. Γεννημένος την Πρωτοχρονιά του 1984 πήρε την πρώτη μεγάλη νίκη στην καριέρα του με χρόνο δύο ώρες, 12 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα.


Ο Κιμουτάι κατέρριψε μεν το ρεκόρ του αγώνων του νικητή του 2008, Πολ Λεκουράα (2:12.42), αλλά δεν πλησίασε την κορυφαία επίδοση της κλασικής διαδρομής του Ιταλού Στεφάνο Μπαλντίνι (2:10.55) από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Για 7η συνεχή χρονιά και 9η στα τελευταία δέκα χρόνια νικητής στον μεγαλύτερο αγώνα που γίνεται στη χώρα μας, αναδείχθηκε ένας Κενυάτης. Δεύτερος τερμάτισε ο περσινός νικητής, Τζόναθαν Κιπκουρίρ που... έμεινε από δυνάμεις λίγο μετά το ξενοδοχείο Χίλτον και τρίτος ο επίσης Κενυάτης Έντουιν Κιμουτάι.

Πρώτος Έλληνας νικητής ήταν ο Μιχάλης Φαρμάκης που κατέρριψε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας. "Είμαι απίστευτα συγκινημένος. Παλεύω τα τελευταία 16 χρόνια. Αντιμετώπισα προβλήματα με τη γάμπα μου, αλλά κατάφερα να τερματίσω. Οι Έλληνες δρομείς είναι ικανοί για μεγάλα πράγματα", υποστήριξε συγκινημένος ο Μιχάλης Φαρμάκης.

Η Λιθουανή Ράσα Ντραζνταουσκάιτε αναδείχθηκε νικήτρια, μονοπολώντας το ενδιαφέρον στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα. Ο χρόνος της ήταν 2:31.02 και για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια δεν υπήρξε θρίαμβος της Ιαπωνίας στις γυναίκες.

Δεύτερη ήταν η Ρωσίδα Όλγα Γκλοκ και η Τίνα Κεφαλά της ΑΕΚ ήταν η πρώτη Ελληνίδα στην πρώτη της συμμετοχή στον Κλασικό Μαραθώνιο.

Πηγή: Sport 24

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης