ΕΚΑΒ από σήμερα στη Φιλιππιάδα

Τελικά ορισμένα πράγματα για να γίνουν πράξη στην Ελλάδα πρέπει να μην τα ξέρουν καν οι πολιτικοί. Αρκεί να εργάζονται αποδοτικά οι υπηρεσιακοί παράγοντες. Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε την δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στη Φιλιππιάδα ως ενός ακόμη ισότιμου τομέα της 7ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ που εδρεύει στα Γιάννενα;

Χρόνια τώρα, υποψήφιοι βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι, υπόσχονταν ΕΚΑΒ στη γέφυρα Καλογήρου, που αποτελεί κομβικό σημείο για την Ήπειρο, αλλά ΕΚΑΒ δεν γίνονταν. Κι ήρθε κι έγινε τώρα που το 'χαν ξεχάσει κι αυτοί ακόμη οι υποψήφιοι δήμαρχοι.

Δεν πέρασε μήνας απ' όταν το ανακοίνωσε ο υποδιευθυντής του ΕΚΑΒ κ. Τζαννετής επισκεπτόμενος την 7η Περιφέρεια και λειτούργησε κιόλας η υπηρεσία στο κτήριο του Κέντρου Υγείας. Χώρος που κανένας δεν είχε σκεφτεί νωρίτερα να αξιοποιηθεί κατ' αυτόν τον τρόπο και που ελάχιστα απέχει από τη γέφυρα Καλογήρου. Στην οποία γέφυρα εύκολα χοροθετούσαν μέχρι τώρα όλοι το ΕΚΑΒ, αλλά σε ποια έκταση και σε ποιο κτήριο, κανένας δεν έλεγε.

Η συμβολή του νυν διευθυντή της 7ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ Βασίλη Παπαδιώτη στην σημαντική αυτή για την περιοχή εξέλιξη, υπήρξε καθοριστική. Βαθύς γνώστης και των κενών της υπηρεσίας του και του γεωμορφολογικού ανάγλυφου της περιοχής, ο κ. Παπαδιώτης προώθησε την ιδέα προς τα κεντρικά της υπηρεσίας του και ήδη εδώ και δύο εβδομάδες λειτουργεί ΕΚΑΒ στη Φιλιππιάδα. Μάλιστα το προσεχές Σάββατο 23 Οκτωβρίου στη 1 το μεσημέρι θα γίνουν και τα εγκαίνιά του από τον αντιπρόεδρος της κεντρικής διοίκησης κ. Τζαννετή. Αν και μέσα στο μικρό διάστημα λειτουργίας του ο τομέας εγκαινιάστηκε με τον πλέον δυσάρεστο τρόπο. Δυο βαριά τροχαία στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο αυτά, αντιμετωπίστηκαν από τον νέο τομέα ασφαλώς σε συντομότερο χρόνο απ' ότι θα αντιμετωπίζονταν απ' το ΕΚΑΒ Άρτας ως το αμέσως πιο κοντινό.

Η περιοχή από τον Λούρο μέχρι το Κουκλέσι επί της εθνικής οδού και η περιοχή της Λάκκας Σουλίου απ' τη μεριά του Θεσπρωτικού, ως τώρα ανήκαν σε «νεκρή ζώνη» από πλευράς επείγουσας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών. Ο χρόνος που χρειάζονταν το ΕΚΑΒ από την Άρτα για να φτάσει π.χ στον Άγιο Γεώργιο δεν ήταν κι ο πλέον ικανοποιητικός. Τα δε Κ.Υ Θεσπρωτικού και Φιλιππιάδας δεν διαθέτουν καν ασθενοφόρο στις περισσότερες βάρδιες για να σπεύσουν π.χ στο Ριζοβούνι, αν παραστεί ανάγκη.

Η επιλογή του κτιρίου του Κ.Υ Φιλιππιάδας για τη στέγαση και του ΕΚΑΒ υπήρξε επίσης άριστη επιλογή καθώς και το Κ.Υ αναβαθμίζεται και χρόνος με χρήμα εξοικονομούνται από το να αναζητηθεί κτήριο επί της εθνικής οδού πέριξ της γέφυρας Καλογήρου.

Πηγή: EpirusPost

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ