Η Πρέβεζα ζητεί για το λιμάνι κάτι περισσότερο

Συγκροτώντας ένα κοινό μέτωπο αιτημάτων στο οποίο κυριαρχεί η άμεση έναρξη έργων υποδομής ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ στο λιμάνι της Πρέβεζας, οι φορείς της πόλης διεκδίκησαν χθες από το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων κάτι περισσότερο από έναν απλό σχεδιασμό.

Στην σύσκεψη που συγκάλεσε η αρμόδια αρχή του Υπουργείου και αφορούσε την εκπόνηση της οριστικής πρότασης για το Μάστερ Πλαν του Λιμανιού, συμμετείχαν ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. κ Ιωάννου, και Κλάπας αντίστοιχα, ο Λιμενάρχης κ. Δούκας, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ.Πουρσαλίδης, καθώς και οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ κύριοι Κανιώρης, Μήτσιος και Σταμουλάκης. Δεδομένης και της έλλειψης κονδυλίων που αυτή την στιγμή επικαλείται το Υπουργείο οι φορείς της περιοχής αποφάσισαν να διεκδικήσουν από κοινού τέσσερα σημεία και συγκεκριμένα:

Την ανάθεση μελέτης για την υπόδειξη του χώρου κατασκευής του εμπορικού λιμένα(δεδομένου ότι στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις οι φορείς φιλοδοξούν να εγκαταστήσουν τις υποδομές του τουριστικού λιμανιού).Την άμεση ολοκλήρωση του Μάστερ Πλαν. Την εκπόνηση μελέτης για την ενίσχυση των κρηπιδωμάτων από τα Δικαστήρια μέχρι το Τουριστικό Περίπτερο και την κατασκευή έργων συντήρησης μέσα στο λιμάνι.( ύψους 6 εκατομμυρίων).

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ