ΣΥΡΡΑΚΟ: Η νυχτερινή μαγεία του...

Σκεφθήκαμε αυτό το Σαββατοκύριακο να "ξεφύγουμε" από αναρτήσεις ειδήσεων και "προεκλογικών δραστηριοτήτων" οι οποίες "ψυχοπλακώνουν". Έτσι όπως και στη προηγούμενη ανάρτηση, με βάση τα Τζουμέρκα, κάνουμε αυτή την ανάρτηση η οποία είναι μια νυχτερινή πραγματική μαγεία από το Συρράκο. Την φώτο την βρήκαμε (δανειστήκαμε) από την ιστοσελίδα "Παραδοσιακό κατάλυμα ΣΥΡΡΑΚΟ". 

Θυμίζουμε ότι το ιστορικό αυτό χωριό της Ηπείρου, είναι των μεγάλων ποιητών, ευεργετών- εμπόρων και οπλαρχηγών. Εκεί θα σας δοθεί η ευκαιρία, να επισκεφθείτε το λαογραφικό Μουσείο «Ερμηνεία Φωτιάδου», το σπίτι του Κ. Κρυστάλλη, το διπλοσκάλιστο τέμπλο και τον χρυσοκέντητο επιτάφιο του Αγίου Νικολάου, να ξεδιψάσετε στην «γκούρα» (κεντρική τρίστομη πέτρινη βρύση) κάτω από τον θαυμάσιο κυκλικό πέτρινο θόλο του χαγιατιού της και γενικότερα να περπατήσετε στα γκαλντερίμια του χωριού και να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική των σπιτιών της.

Με έδρα το Συρράκο μπορείτε να επισκεφθείτε τα γύρω χωριά Καλαρρύτες (χωριό ανάλογης αρχιτεκτονικής αξίας), Κηπίνα (Μονή Κηπίνας από το 1200), Πράμαντα (Σπήλαιο Πραμάντων), Άγναντα-Πλάκα (Μονότοξο Γεφύρι Πλάκας), Καταρράκτης (Καταρράκτες) απολαμβάνοντας συγχρόνως την φύση και το απαράμιλλο περιβάλλον με τις πολλές εναλλαγές του.

ΠΗΓΗ: www.syrrakohotel.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ