Ρωσική σωτηρία του κυπριακού τουρισμού


«Χάρη στους Ρώσους τουρίστες, το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο φαίνεται πολύ ελπιδοφόρο», επισημαίνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax. "Ο αριθμός των Ρώσων που επισκέπτονται την Κύπρο αυξάνεται συνεχώς και δεν φαίνεται ότι στο άμεσο μέλλον η τάση αυτή θα αλλάξει", σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Επίσης, επισημαίνεται ότι "δεδομένου ότι οι Ρώσοι αφήνουν πολλά χρήματα στην Κύπρο, το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει αυτή τη θετική τάση". Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της χώρας, Αντώνης Πασχαλίδης, ανακοίνωσε τα στοιχεία σχετικά με την προβλεπόμενη αύξηση του αριθμού των Ρώσων τουριστών στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον κ. Πασχαλίδη, η ρωσική τουριστική κίνηση θα αυξηθεί φέτος κατά 50-60% και το πιο σημαντικό είναι ότι η τάση αυτή είναι πιθανό να παραμείνει στα ίδια επίπεδα για τα επόμενα έτη. Ο κ. Πασχαλίδης όταν επισκέφθηκε τη Ρωσία συναντήθηκε με τουριστικούς πράκτορες.

Σημείωσε ότι ο αριθμός των Ρώσων τουριστών στην Κύπρο έφθασε τους 157.000 τον Αύγουστο φέτος, αύξηση κατά 50% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αναμένεται ότι ο αριθμός θα φτάσει σχεδόν το 60% έως το τέλος του έτους.

Για την υποστήριξη της επιτυχούς ανάπτυξης, ο επικεφαλής της τουριστικής βιομηχανίας στην Κύπρο ανακοίνωσε ότι εξετάζεται η πιθανότητα για την εγκαθίδρυση τριών άλλων προξενικών γραφείων στη Ρωσία, και συγκεκριμένα στις απομακρυσμένες πόλεις της Σαμάρα, της Εκατερινεσμπούργκ και της Κρασνοντάρ, με σκοπό την προώθηση ως τουριστικού προορισμού στη ρωσική αγορά της Κύπρου.

Σήμερα, η Ρωσία, μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι η δεύτερη πιο σημαντική αγορά για τον εισερχόμενο τουρισμό στην Κύπρο. Επιπλέον, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, Λεύκο Φυλακτίδη, οι Ρώσοι τουρίστες έχουν την τάση να δαπανούν πάνω από 900 ευρώ κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με τους Βρετανούς τουρίστες που δεν ξοδεύουν περισσότερα από 600 ευρώ.

Πηγή: Ελλάδα -Ρωσία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης