Άρτα: Υλοποίηση εικαστικής δράσης


«Πέντε τσαγιέρες μεταμορφώνονται σε κάτι που πάντα ήθελαν»

Στα πλαίσια των καρναβαλικών εκδηλώσεων η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας θα συμμετέχει με τους εκπαιδευτικούς Καλλιτεχνικών, Μανώλη Φραγγίδη, Αλέξανδρο Τσιούρη, Χρήστο Γιαννόπουλο και Χαρά Θάνου προκειμένου οι μαθητές τους...



... να επικοινωνήσουν με τον εαυτό τους και αυτό που θα πραγματευθούν να το επικοινωνήσουν με τους άλλους, να παράγουν διαφορετικές κατασκευές εικαστικού χαρακτήρα.

Με αυτό τον τρόπο, θα γίνει μια αρχή, που θα καθιερωθεί ως θεσμός και αφορμή για συναντήσεις των ανθρώπων αυτής της πόλης έξω από το σπίτι, με κοινή διάθεση να δημιουργήσουν πάνω στο ίδιο θέμα και ξεχωριστά ο καθένας με τον τρόπο του.

Η Μελίντα Πανταζή μέλος της άτυπης επιτροπής του Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας, εμπνεύστρια της δράσης και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής κάνουν μια πρόταση στην πολιτιστική ζωή της πόλης μας.

Ο Δήμος Αρταίων υποστηρίζει υλικοτεχνικά τη δράση. Το Σάββατο, 11/2/2017, 10:00 το πρωί, στην πλατεία Αγίου Δημητρίου, και για πολλές ώρες πέντε τσαγιέρες που ζητούν μεταμφίεση, θα αποτελέσουν τον εικαστικό καμβά για τους εκπαιδευτικούς των καλλιτεχνικών και όσων μαθητών επιθυμούν να αφήσουν το στίγμα τους σε αυτή τη δράση.

Η θεματική είναι: «Πέντε τσαγιέρες μεταμορφώνονται σε κάτι που πάντα ήθελαν». Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να συμμετέχουν στο εικαστικό κομμάτι. Η παρουσία των υπολοίπων (εάν και εφόσον μπορούν) είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Επίσης, ομάδες μαθητών που ασχολούνται με οποιοδήποτε είδος μουσικής θα μπορούσαν να μας συνοδεύσουν με τις ευχάριστες νότες τους.

Για τους περαστικούς: σταθείτε για λίγο μπροστά σε ένα λευκό καμβά που θα πάρει ζωή σταθείτε μπροστά στην προσπάθεια κάποιων κι ας μην τους γνωρίζετε αξίζουν τη ματιά σας κι αν το θελήσετε, γίνετε ένας απ’ αυτούς, με ένα πινέλο στο χέρι

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ