Αμερικανός γερουσιαστής: Η "Μακεδόνια" δεν είναι χώρα


«Η “Μακεδονία” δεν είναι χώρα. Συγγνώμη, δεν είναι χώρα», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής της Καλιφόρνια Ντάνα Ροχραμπάχερ στο αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι Vizion Plus.



Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων αντέδρασε οργισμένα σε αυτή την δήλωση, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ροχραμπάχερ, η δημιουργία της ΠΓΔΜ από μόνο του ήταν ένα αποτυχημένο σχέδιο, και η ατμόσφαιρα είναι «ώριμη» για επανασχεδιασμό των συνόρων στην περιοχή.

Σύμφωνα με το RT, o Αμερικανός γερουσιαστής τόνισε: «Υπάρχει τέτοια διχόνοια στη χώρα τους, ώστε δεν θα είναι ποτέ ικανοί να ζήσουν μαζί στο μέλλον. Για αυτόν τον λόγο Κοσοβάροι και Αλβανοί από την ΠΓΔΜ θα πρέπει να είναι μέρος του Κοσόβου και η υπόλοιπη ΠΓΔΜ να είναι μέρος της Βουλγαρίας ή όποιας χώρας πιστεύουν ότι έχουν σχέση».

Ο Ροχραμπάχερ δεν σταμάτησε εκεί, όσον αφορά στο θέμα του επανασχεδιασμού των συνόρων στα Βαλκάνια, ο ίδιος είπε ότι θα ήταν ιδανικό αυτό να γίνει με ειρηνικό τρόπο. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν ανησυχεί από την ρωσική επιρροή στη βαλκανική περιοχή.

Τα Σκόπια, απαντώντας στις δηλώσεις του Αμερικανού Γερουσιαστή, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, τόνισε πως: Οι απόψεις του δημιούργησαν μεγάλο άγχος στη «Μακεδονία» και την ευρύτερη περιοχή.

Πυροδοτεί εθνικιστική ρητορική στις γειτονικές χώρες, πηγαίνοντας μας πίσω στο παρελθόν. Πιστεύουμε ότι το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα άρει κάθε αμφιβολία αναφορικά με τις δηλώσεις και θα επιβεβαιώσει την πολιτική της απέναντι στην «Μακεδονία» και τα Βαλκάνια.


madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ