ΠτΔ: Παρέμβαση από Πρέβεζα για την διαπραγμάτευση


Επίτιμος δημότης Πρέβεζας ανακηρύχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος παραβρέθηκε σήμερα στις εκδηλώσεις για τον πολιούχο της πόλης Άγιο Χαράλαμπο.



Οι εκδηλώσεις είχαν πανηγυρικό χαρακτήρα και συμμετείχαν εκπρόσωποι της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ζωής της Ηπείρου.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έκανε και νέα παρέμβαση προς τους Ευρωπαίους εταίρους για το κλείσιμο της αξιολόγησης. 

aproedrosp2

Στην αντιφώνησή του προς τον δήμαρχο της πόλης, κατά την τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο δημότη της πόλης, ο κ.Παυλόπουλος επισήμανε ότι η Ελλάδα «δεν διανοείται το μέλλον της έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει μέλλον και προοπτική, υπό όρους Πολιτισμού και Δημοκρατίας, δίχως να έχει στους κόλπους της, και μάλιστα ως πυρήνα της, την Ελλάδα, την Ιστορία της, τον Πολιτισμό της και την Δημοκρατία της. 

Εμείς θα τηρήσουμε όλες τις δεσμεύσεις μας, υπό τον όρο ότι και οι Εταίροι μας θα τηρήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις. Πρέπει όλοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, που είναι στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Δικαίου».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαίλη και το Δημοτικό Συμβούλιο και εξήρε τον ρόλο της περιοχής και την μακραίωνη ιστορία της.

aproedrosp3

"Φεύγω από την Πρέβεζα αντλώντας δύναμη από τα μηνύματα της ιστορίας της αλλά και από την προοπτική του μέλλοντός της. Στη μνήμη μου θα μένει πάντα, από την πρώτη φορά που γνώρισα την Πόλη σας ως νέος βουλευτής το 1997, το «πέρασμα» με το πορθμείο της εποχής. 

Και σήμερα –κι αυτό, όπως ήδη είπα, δείχνει, φυσικά μεταξύ άλλων, την πρόοδο της Πόλης σας- η Πρέβεζα υπενθυμίζει στους κατοίκους της αλλά και σε όλους μας το «πέρασμα» που οφείλουμε να διαβούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση, η οποία μαστίζει τον Τόπο και τον Λαό μας, και για να κατακτήσουμε το μέλλον που αρμόζει στην Ελλάδα και τους Έλληνες.

Επιπλέον δε για να εμπνέουμε στους Εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη, τα ιδανικά που στηρίζουν διαχρονικώς το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα. Ιδίως δε στις μέρες μας, όταν το Οικοδόμημα αυτό κλυδωνίζεται επειδή έχουμε απομακρυνθεί επικινδύνως από αυτά τα ιδανικά, τα οποία αποτελούν τις αναντικατάστατες αντηρίδες του", κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ