Με αντιολισθητικές αλυσίδες στα ορεινά της Άρτας


Με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνταν τα οχήματα σε επαρχιακούς δρόμους του Νομού Άρτας στα ορεινά, (Αθαμάνιο – Θεοδώριανα, Άγναντα, Μελισσουργοί κ.λ.π.) ενώ και οι ακυρώσεις στις αφίξεις επισκεπτών να προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στους επαγγελματίες του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στα ορεινά του Νομού μας, 



Βέβαια σε γενικές γραμμές τα προβλήματα από την κακοκαιρία στην Ήπειρο, δεν ήταν όπως σε άλλες περιοχές, αφού η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και οι ορεινοί Δήμοι από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σε επιφυλακή και αντιμετώπισαν αποτελεσματικά ό,τι προέκυψε στην περιοχή ευθύνης τους.

Ανακοίνωση Αστυνομίας

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά στα εξής σημεία:

• Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων (Πέτα – Σκαρπάρη όρια δικαιοδοσίας μας)
• επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων
• επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη
• επαρχιακό Δίκτυο Ελάτου Κορφοβουνίου – Δαφνωτή του Δήμου Αρταίων.

Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Στην Ε.Ο Άρτας -Ιωαννίνων

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, δεν διεξάγεται προσωρινά: • Στο τμήμα της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αντιρρίου από την χ.θ. 58 + 500 (διασταύρωση στρατοπέδου Φιλιππιάδας) έως τη χ.θ. 39 + 500 (σήραγγα Κλεισούρας) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, δεν διεξάγεται προσωρινά: • Στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας, από την 1,00 χθ έως την 39,00 χθ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό και σε όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο διεξάγεται μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά.

Σημειώνεται ότι στις παραπάνω Οδούς δεν επιτρέπεται η κίνηση για οχήματα άνω των 3,5 τόνων.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης