Άρτα- Προβολή ταινίας: "Κάτω από τον ήλιο"


Την Κυριακή 22 Ιανουρίου στις 8 το βράδυ,η Κινηματογραφική Ομάδα Άρτας ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ προβάλλει το γαλλο-ιταλικό φιλμ του Luca Guadagnino «A Bigger Splash, (Κάτω από τον ήλιο)» στην αίθουσα του επιμελητηρίου με είσοδο ελεύθερη! 



Τέσσερις (όχι και τόσο) διαφορετικοί άνθρωποι καταστρέφουν ο ένας τον άλλο, πλαισιωμένοι από το απέραντο γαλάζιο ενός επίγειου παραδείσου της Μεσογείου.


Η νέα ταινία του αξιοπρόσεκτου Ιταλού σκηνοθέτη Λούκα Γκουαντανίνο (“Είμαι ο έρωτας”) αναδίδει θερμότητα, σχεδόν στα όρια της παραζάλης.

Το Αγγλόφωνο ριμέικ του ψυχολογικού θρίλερ του Ζακ Ντερέ “Η πισίνα” του 1969, μεταφέρεται από τη Νότια Γαλλία στο μικρό νησί Παντελλερία της Ιταλίας, γεμάτο φίδια, κοινωνικές αναταράξεις, αλλά και όμορφους ανθρώπους.


Η υπόθεση θέλει τη διεθνούς φήμης ροκ σταρ Μαριάν Λέιν (Τίλντα Σουίντον) να βρίσκεται αποσυρμένη στην πολυτελή βίλα της με το νεαρότερο σύντροφό της Πολ (Ματίας Σένερτς) και σε κατάσταση πλήρους αφωνίας μετά από μια εγχείρηση, απολαμβάνοντας τη σχετική ανωνυμία, τον καυτό ήλιο και την απομόνωση. ‘

Η αλλιώς, όπως ο ίδιος ο σκηνοθέτης δηλώνει: “στο «Κάτω από τον ήλιο», οραματίστηκα μια ταινία για την αγάπη, την ομορφιά, την επιθυμία, το σεξ, τη σεξουαλικότητα και τις συμπεριφορές που μπορεί να πυροδοτήσει η παρουσία και μόνο ενός παλιού έρωτα.


Απελευθερώνοντας το παρελθόν, οι χαρακτήρες αποκαλύπτουν την αληθινή εκδοχή του εαυτού τους κι οδηγούνται στην πιο σκοτεινή πλευρά τους.Αντιμετωπίζω την ταινία ως ένα μοντέρνο ψυχολογικό δράμα σχέσεων.

” Διάρκεια: 125’
Παίζουν: Τίλντα Σουίντον, Ρέιφ Φάινς, Ντακότα Τζόνσον, Ματίας Σέναρτς 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης