Ερωτήματα για το νερό πηγών Κορπής


H Δημοτική Παράταξη Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας «Πολίτες σε δράση» εξέδωσε ανακοίνωση θέτοντας ερωτήματα σχετικά με το νερό των Πηγών Κορπής. 

Αναρωτιέται εάν » πίνουμε νερό μη ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση λόγω σημαντικής μικροβιολογικής επιβάρυνσης» και εγκαλεί τη δημοτική Αρχή για ελλιπή ενημέρωση των πολιτών. 




Η ανακοίνωση:
 
Πέρασαν αρκετές μέρες από τότε που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, απ τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες σε δράση» και Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας Νίκο Λιάπη, έγγραφο της Δ/νσης Υγιεινής με το οποίο ενημερώνεται ο Δήμος μας πως-μετά από ελέγχους της υπηρεσίας σε βυτία που πουλάνε ΝΕΡΟ ΠΗΓΩΝ ΚΟΡΠΗΣ, αλλά και στην ίδια την πηγή – διαπιστώθηκε σημαντική μικροβιολογική επιβάρυνση που καθιστά το νερό των πηγών ΚΟΡΠΗΣ μη ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση!!!!!!!!!!!

Για το λόγο αυτό, η Υπηρεσία ζήτησε να γίνουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ενέργειες απ την πλευρά του Δήμου.

Επειδή το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και η γνωστή τακτική του Δήμου να προσπαθεί να υποβαθμίσει ανάλογα προβλήματα δια της σιωπής, μπορεί να αποβεί σε βάρος της υγείας χιλιάδων συνδημοτών μας,

ΡΩΤΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ:
1.-Γιατί Ο ΙΔΙΟΣ δεν ενημέρωσε το Δ.Σ για την ύπαρξη αυτού του εγγράφου;
2.-Μετά τη γνωστοποίηση του προβλήματος, γιατί δεν ενημέρωσε τους πολίτες;
3.-Πόσες και ποιες απ τις εφτά (7) ενέργειες που υποδεικνύει η Δ/νση Υγιεινής,υλοποίησε μέχρι σήμερα;…….

Επειδή το να ενσπείρεις τον πανικό στους ανθρώπους είναι τραγικό λάθος, κρατήσαμε το θέμα σε χαμηλούς τόνους, περιμένοντας ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σοβαρότητα (φευ!!) απ την πλευρά της Δημοτικής αρχής.

Εξίσου σοβαρό όμως είναι να μην παρέχεις πλήρη και πολύπλευρη ενημέρωση στους πολίτες και να τους κρατάς σε άγνοια, για θέμα που αφορά την δημόσια υγεία.

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα και υποσχόμαστε τους συνδημότες μας ότι θα παρέμβουμε ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΜΕΣΟ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ προκειμένου να τους προστατεύσουμε από ανεύθυνες ενέργειες ή σκοπιμότητες.
 Βόνιτσα 11 01 2017
 agrinionews.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ