ΠΕ Άρτας: Με 25 μηχανήματα στη μάχη "ανοιχτοί δρόμοι"


Από πλευράς της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς ενημέρωσε χθες το πρωί ότι σε διαρκή επιχείρηση καθαρισμού δρόμων για να κρατηθούν όλες οι οδικές αρτηρίες ανοιχτές σε όλο το νομό... 



...επιχειρούσαν 25 μηχανήματα της Π.Ε. Άρτας μαζί με ιδιωτικά που κλήθηκαν από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας.

Ακόμη αλάτι έπεφτε από την αλατιέρα της ΠΕ Άρτας ενώ άλλες δυο των Δήμων είχαν επιμεριστεί με το ίδιο έργο όπως και δυο ιδιωτών που επιστρατεύθηκαν σε διάφορα σημεία.

Και ο κ. Ψαθάς υπογράμμιζε ότι οι επαρχιακοί δρόμοι παρέμεναν σε κυκλοφορία, όμως αυστηρά με αντιολισθητικές αλυσίδες ενώ τόνιζε και ο ίδιος ότι (μέχρι χθες το μεσημέρι) κανένας οικισμός δεν ήταν αποκλεισμένος, ωστόσο υπήρχε σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών εάν δεν υπήρξε προς τούτο σοβαρός λόγος.

Το ίδιο τόνισε και ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, που στο μεταξύ έχοντας αρχίσει να βρέχει... έσπασε ο πάγος στην πόλη της Άρτας όμως στην πεδιάδα έως το μεσημέρι εξακολουθούσε να πέφτει χιόνι και στη Ροδαυγή όπου βρέθηκε το ύψος έφτανε (χθες το μεσημέρι) τους 40 με 50 πόντους.

Ο κ. Τσιρογιάννης ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια με μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου ώστε να κρατηθεί το δίκτυο ανοιχτό, όμως η κίνηση κι εκεί γίνονταν μόνο με αλυσίδες. «Ο περιορισμός μετακινήσεων των πολιτών σε τέτοιες συνθήκες κρίνεται αναγκαίος», ανέφερε ο ίδιος. Ακόμη υπογράμμισε: «Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να ρίξει αλάτι και στις αυλές των σπιτιών».

Απαντώντας και σε ορισμένες αναφορές για το κλείσιμο των σχολείων σημείωσε: «Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε υπό αυτές τις συνθήκες εάν θα έλιωνε ο πάγος λόγω βροχής στο κέντρο.

Η απόφαση πάρθηκε το βράδυ όπου η χιονόπτωση ήταν συνεχόμενη και επικρατούσαν συνθήκες παγετού με αποτέλεσμα η ολισθηρότητα να είναι έντονη. Από αύριο (σήμερα) θα εξετάσουμε ξανά την κατάσταση και θα πάμε σε νέες ανακοινώσεις για όσες περιοχές υπάρχει χιόνι και παγωνιά».

 ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης