Ζεστή υποδοχή από τους Ομογενείς στους Ηπειρώτες παραγωγούς και εμπόρους στην «ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ» Food & Life


Με μια ζεστή αγκαλιά υποδέχθηκαν οι Ομογενείς μας τους Ηπειρώτες παραγωγούς και εμπόρους στην Έκθεση «ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου στο Μόναχο, το διάστημα από 23 έως 27-11-2016.



Η έκθεση, που αφορούσε παραγωγούς και εμπόρους παραδοσιακών και ποιοτικών τροφίμων και ποτών της Ηπείρου, διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Διεθνής Έκθεσης FOOD & LIFE.



Οι Ηπειρώτες, σε σύνολο 33  Ελληνικών περιπτέρων, συμμετείχαν με 17,  όπου παρουσίασαν τα εκλεκτά βιολογικά προϊόντα της Ηπείρου όπως το μέλι, τα τυριά, το ούζο της Πρέβεζας, το θαυμάσιο τσίπουρο απο το Καναλάκι , τις μαρμελάδες απο αρκετές περιοχές της Ηπείρου και ιδιαίτερα απο το Μονολίθι Ιωαννίνων, κατεψυγμένα ψάρια απο τις Ιχθυοκαλλιέργειες της Θεσπρωτίας, τα γευστικότατα κόκκινα και ροζέ κρασιά της Πωγωνιανής Ιωαννίνων απο το κτήμα Κουκουλάρη, καθώς και το μέλι τους, τα πεντανόστιμα τυριά του Καραλή απο την Άρτα  και φυσικά τα μοναδικά βιολογικά μπαχαρικά της Θεσπρωτίας, όπως η ρίγανη το φασκόμηλο το θρούμπι, το θυμάρι, ο βασιλικός, το φλισκούνι,το ταραξάκο, η στέβια, η λεβάντα, η λουίζα, και πάρα πολά άλλα. ευλογημένα προϊόντα της Θεσπρωτικής γης απο την Μαρία Κομίνη (Μπόρου) με έδρα το Μαργαρίτι.

Η Περιφέρεια Ηπείρου εκπροσωπήθηκε απο τον αντιπεριφερειάρχη  Αρτας Βασίλη Ψαθά, την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων  Σοφία Φούκη, και το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας  από τον Πρόεδρο Αλέξανδρο Πάσχο και τον Οικονομικό Επόπτη Ελευθέριο Κώστα.



Επίσης παραβρέθηκαν, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου, αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, αποτελούμενη από την Πρόεδρο Δήμητρα Πέτσα, τον Γραμματέα Θωμά Γκίνη και τον Ταμία Νίκο Σταμάτη και ο Αρχιμανδρίτης Πάτερ Γεώργιος της Ελληνικής Ενορίας Άγίων Πάντων Μονάχου.

Ιδιαίτερη εντύπωση  προκάλεσε η παρουσία της Ελληνικής Ομογένειας της περιοχής Μονάχου, που ήρθαν για να στηρίξουν τους συμπατριώτες τους.

Η Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου με τον δραστήριο Πρόεδρο της Νίκο Σταμάτη, συμμετείχε με την χορευτική της Ομάδα και με τις όμορφες παραδοσιακές στολές, χόρεψαν τα γνήσια Ηπειρώτικα τραγούδια όπου το πολυπληθές κοινό Έλληνες και Γερμανοί τους καταχειροκρότησαν παρατεταμένα.



pamepreveza.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης