Να πάρει θέση το Δημ. Συμβούλιο του Δήμου Ν. Σκουφά


Εμφανή τα προβλήματα πλημμυρών και από τα πρωτοβρόχια επιτακτική η ανάγκη λήψης μέτρων. 

Γράφει η Χριστίνα Μπίζα 

Τραγική η κατάσταση μετά από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις σε αγροτικούς δρόμους με χαντάκια κλειστά και «μάνες» ασυντήρητες που τα όμβρια δεν μπορούν να βρουν διέξοδο σε αυτές με τα νερά της βροχής να λιμνάζουν... 



...είτε στην επιφάνεια είτε σε γειτονικές ιδιοκτησίες προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές μαρτυρώντας την ανάγκη ταχύτατων χειρισμών από την πλευρά του Δήμου Νικολάου Σκουφά.

Όταν μάλιστα υπάρχουν και αιτήματα τα οποία μετρούν 4 χρόνια αναμονής για μία ανάσα ανθρωπιάς και εξέλιξης, αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι η κατασκευή αποχετευτικού αύλακα όμβριων στο 2ο χιλιόμετρο Άρτας Αγρινίου δεν είναι μία απλή παράλειψη ή μία τυπική καθυστέρηση.

Είναι απαράδεκτο σε μία κατοικημένη περιοχή παιδιά να επιστρέφουν από το σχολείο και να διέρχονται, μία ανάσα μόνο από την Άρτα, από χείμαρρους ομβρίων και λακκούβες με λασπόνερα εκτός και εάν αυτό μαρτυρά και από επίσημα χείλη, μέσω χειρισμών, ότι υπάρχουν άνθρωποι δύο κατηγοριών.


Όλοι μαζί οι κάτοικοι στην συγκεκριμένη περιοχή προσδοκούν άμεσα λύση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νικολάου Σκουφά με αίτησή τους η οποία κατατέθηκε 12-10-2016 ώστε πριν αρχίσει ο χειμώνας να ληφθούν μέτρα προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα αξιοποίησης των παρακείμενων ιδιοκτησιών στον συγκεκριμένο αγροτικό δρόμο και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των διερχόμενων οι οποίοι κατευθύνονται στα κτήματά τους.

Η εικόνα μαρτυρά από μόνη της του λόγου το αληθές και δεν αρμόζει σε εκλεγμένους να προφασίζονται ότι δεν γνωρίζουν από πού προέρχονται τα όμβρια ύδατα μεταθέτοντας τις ευθύνες τους, αφού οι πρόσφατες βροχοπτώσεις έβαλαν και την «υπογραφή» τους για το από πού προέρχονται οι χείμαρροι της καταστροφής οι οποίοι εισέρχονται στις ιδιοκτησίες περιορίζοντας τις προοπτικές ανάπτυξής τους.

ΠΡΟΣ τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νικολάου Σκουφά 

ΑΙΤΗΣΗ

1)Χριστίνα Μπίζα του Δημητρίου και της Ευαγγελής κάτοικος Άρτας Δημότης Δήμου Νικολάου Σκουφά,2) Γεώργιος Μπίζας του Δημητρίου και της Ευαγγελής, 3)Τσουμάνης Γεώργιος,4) Θεοδώρα Ζβουρώνη, 5)Παπαθανασίου Απόστολος,6)Σερδενέ Αθανασία,7) Σερδενές Ευάγγελος, 8)Αντιγόνη Σερδενέ, 9)Σερδενές Ιωάννης,10) Μπαλτζώης Γεώργιος, 12)Φραγκατσή Θεοδώρα,13) Κοντοδήτη Μαρία, 14)Μπαλτζώης Δημήτριος,15) Γεωργανά Ζωή,16) Γεωργανάς Σωτήριος 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Προς τους Επικεφαλής όλων των Συνδυασμών της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νικολάου Σκουφά Θεόδωρο Μουσαβερέ, Χαράλαμπο Πεσλή και Κων/νο Κικκιώνη

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ :) 1) Εξώδικο προς το Δήμο Ν. Σκουφά και τον Δήμαρχο κ. Ε Γιαννούλη και 2) Έγγραφη απάντηση του Δήμου Νικολάου Σκουφά για το δίκαιο του αιτήματος και υπόσχεση υλοποίησής του ΘΕΜΑ: Κατασκευή αγωγού αποχέτευσης ομβρίων στον αγροτικό δρόμο ο οποίος βρίσκεται στο 2ο χιλ. της Εθνικής Οδού Άρτας Αγρινίου και συνορεύει με τις ιδιοκτησίες Μπίζα και Μπαλτζώη καθώς και εργασίες για να βελτιωθεί η απελπιστική υφιστάμενη κατάσταση.

 Κύριε Πρόεδρε

Πριν από 4 χρόνια αναγκάσθηκα για λόγους ανεξάρτητους της θελήσεως μου να μεταφέρω την έδρα της οικογενειακής μας επιχείρησής, η οποία από το 1967 βρισκόταν στο κέντρο του Πέτα, σε ιδιόκτητο χώρο επί της Εθνικής οδού στους Αγίου Αναργύρους στο 2ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Άρτας Αγρινίου προκειμένου και να επεκτείνω τις δραστηριότητές μου και για να μειωθεί το κόστος λειτουργίας της.

Δυστυχώς όμως η υπάρχουσα κατάσταση του δεν διευκόλυνε αυτή μου την απόφαση αφού από τον παρακείμενο αγροτικό δρόμο εισρέουν τα όμβρια ύδατα στο εσωτερικό του υπογείου της οικοδομής, το οποίο σημειωτέον είναι στην επιφάνεια του εδάφους, αφού δεν υπάρχει στραγγιστικός αύλακας ομβρίων.

Υπέβαλα από το 2012 αίτημα στο Δήμο Νικολάου Σκουφά και από τότε ακολούθησε ένας «Γολγοθάς» προσπαθειών και έλαβα σειρά ατελείωτων υποσχέσεων αλλά και δέχθηκα και λασπολογία σε βάρος μου χωρίς μέχρι στιγμής κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Έγινε επιτόπου αυτοψία παρουσία και του Δημάρχου κ. Ε. Γιαννούλη του τότε αντιδημάρχου κ. Θ Σερβετά και του Προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Τάλαρου την άνοιξη του 2013 μετά από βροχή και διαπιστώθηκε το δίκαιο του αιτήματος. Συντάχθηκε μελέτη η οποία δεν υπογράφθηκε ποτέ από τον κ. Δήμαρχο.

Σήμερα ο κ. Γιαννούλης ισχυρίζεται ότι αγνοεί από πού προέρχονται τα όμβρια ύδατα που εισρέουν ενώ πολύ καλά γνωρίζει, εκτός και αν σκοπίμως λησμονεί, ότι ο αποχετευτικός αύλακας φτάνει μέχρι την κορυφή της ιδιοκτησίας μας και δεν έχει διέξοδο ούτε οριζόντια ούτε κάθετη προς τη «μάννα» και ούτε υπάρχει επιφανειακή σχάρα στον υπάρχοντα χωματόδρομο για να διευκολύνει την ροή των ομβρίων με αποτέλεσμα να δεχόμαστε όλο αυτό το φορτίο από τα νερά της βροχής, καθιστώντας την όποια αξιοποίηση όνειρο απατηλό.

Μάλιστα μου ζητήθηκε ο χώρος και για ενοικίαση όμως τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα απομακρύνουν τους ενοικιαστές προκαλώντας μου τεράστια ζημιά. Το 2014 από την πλευρά του Δήμου υπήρξε και έγγραφη παραδοχή της κατάσταση και υπόσχεση ότι θα συμπεριληφθεί σε μελλοντική εργολαβία πράγμα το οποίο δεν έγινε ένα έγγραφο το οποίο στην περίπτωση που ο κ. Δήμαρχος λησμόνησε σας το επισυνάπτω.

Πριν από 1,5 χρόνο αντιμετώπισα σοβαρότατη κατάσταση με την υγεία της μητέρας μου η οποία κινδύνεψε να χάσει τη ζωή της και υποβλήθηκε σε πολύ σοβαρή χειρουργική επέμβαση με ευτυχώς καλή κατάληξη έχοντας όμως αρκετά προβλήματα λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας της.

Όπως καταλαβαίνετε η όλη κατάσταση του διαστήματος που προηγήθηκε με δυσκόλεψε αρκετά ως προς τις διεκδικήσεις αλλά και από την πλευρά του Δήμου δεν υπήρξε καμία απολύτως εξέλιξη, αν και θα έπρεπε, δεδομένων και των υποσχέσεων τις οποίες έλαβα.

Αναγκάσθηκα, σαν τελευταία προσπάθεια μετά από τηλεφωνική επικοινωνία την οποία είχα με τον κ. Δήμαρχο και η οποία ήταν για ακόμη μία φορά αδιέξοδη και ο οποίος την φορά αυτή έδειξε επιπλέον ότι λησμόνησε και την επιτόπου επίσκεψή του στο χώρο αλλά περισσότερο την έγγραφη απάντηση το 2014 του Δήμου στην οποία αναγνωρίζεται το δίκαιο του αιτήματος, να στείλω και εξώδικο τον Ιουλιο του 2016 προς τον Δήμο, το οποίο και αυτό σας επισυνάπτω, ελπίζοντας να προχωρήσει η κατάσταση, χωρίς όμως παρ΄όλα αυτά κανένα αποτέλεσμα παρά το γεγονός ότι είμαστε ήδη στο Φθινόπωρο.

Το θέμα την Δευτέρα στις 3 Οκτωβρίου 2016 τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νικολάου Σκουφά προ ημερήσιας διάταξης και από τον Επικεφαλή του Συνδυασμού «Κίνηση Πολιτών Δήμου Νικολάου Σκουφά» κ. Μπάμπη Πεσλή, με σχετική ερώτηση, χωρίς και πάλι να δοθεί λύση μάλιστα με ψευδέστατους ισχυρισμούς από την πλευρά του Δημάρχου σε βάρος μου για έγγραφα τα οποία μου ζητήθηκαν και τα οποία δεν προσκόμισα κάτι το οποίο είναι πέρα για πέρα αναληθές γιατί ότι μου ζητήθηκε προσκομίσθηκε κα μάλιστα πριν από το χειρουργείο της μητέρας μου με την παρουσία και της ίδιας αν δεν το θυμάται ο κ Δήμαρχος.

 Έκτοτε δεν έλαβα καμία έγγραφη απάντηση από την πλευρά του Δήμου για την πορεία του αιτήματος ούτε και για καμία έλλειψη εγγράφων τα οποία έπρεπε να προσκομίσω.

Επειδή η ζημιά την οποία έχω υποστεί είναι τεράστια στην 4ετή αυτή αναμονή εξέλιξης σας παρακαλώ να φέρετε στην επόμενη Συνεδρίαση το θέμα ως τακτικό να συζητηθεί προκειμένου να οδηγηθούμε σε μία λύση για ένα αίτημα το οποίο δεν είναι μόνο προσωπική μας υπόθεση, δική μου και του αδελφού μου, αλλά και ιδιοκτητών γειτονικών ιδιοκτησιών οι οποίοι συμφωνούν με την διεκδίκηση.

Παρακαλώ το συγκεκριμένο έγγραφο αλλά και τα επισυναπτόμενα έγγραφα να κοινοποιηθούν και προς όλους τους επικεφαλής των Συνδυασμών του Δήμου Νικολάου Σκουφά προκειμένου να λάβουν γνώση του θέματος.

Με εκτίμηση Χριστίνα Μπίζα 

Το αίτημα υπογράφουν και όλοι οι αιτούντες την κατασκευή του έργου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης