«Στο παγκόσμιο top 30 των λιμανιών ο Πειραιάς»


- Ο ΣΤΟΧΟΣ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Η COSCO

Να αυξήσει τον όγκο των container στο λιμάνι του Πειραιά, κατά 35% μέχρι το 2018 σχεδιάζει η Cosco, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters, o νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Fu Cheng Qiu. 



«Η Cosco θέλει να αυξήσει την κίνηση των container στα 5 εκατ. TEUs (μονάδα μέτρησης της χωρητικότητας container) ως το 2018, στο πλαίσιο των σχεδίων της να καταστήσει την Ελλάδα ισχυρό διαμετακομιστικό κόμβο για το ολοένα και αυξανόμενο εμπόριο μεταξύ των χωρών της Ασίας και Ανατολικής Ευρώπης», εξήγησε ο Fu Cheng Qiu, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη του έλεγχου στον ΟΛΠ.

 «Εάν φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο, τότε το λιμάνι του Πειραιά θα συγκαταλέγεται στα 30 μεγαλύτερα λιμάνια διαχείρισης container του κόσμου», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα ανέφερε πως πρόσθετες επενδύσεις θα πραγματοποιηθούν κυρίως για την αναβάθμιση του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα, των logistics και του κλάδου της κρουαζιέρας, ενώ αποκάλυψε ότι τον Νοέμβριο θα είναι έτοιμο ένα λεπτομερές business plan.

«Μέσω των επενδύσεών μας, επιθυμούμε να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Κάθε εταιρεία άλλωστε χρειάζεται πάντα... νέο αίμα για να μπορεί να αναπτυχθεί», εξήγησε.

 imerisia.gr/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ