Ανοιχτή επιστολή στον Επίσκοπο Άρτας Ι Γ Ν Α Τ Ι Ο


Αδερφέ μου Ι γ ν ά τ ι ε ,

Η παραίτησή σου από Αρχιερέας είναι λαθεμένη , ζημιογόνα και μη συναινετική , καθόσον το δικαίωμά σου αυτό από πολλά χρόνια πριν έπαψε να είναι ατομικό σου και έγινε σ υ λ λ ο γ ι κ ό. 



Αυτό οφείλεται στο ότι όλα αυτά τα χρόνια άπλωσες τον πληθωρικό , ποιοτικό και εβεργετικό εσωτερικό σου πλούτο σ’ όλους τους ανθρώπους γύρω σου και τους μπόλιασες κι αντάμα τους κάρπωσες με αυθεντικά ανθρώπινα στοιχεία , δινοντάς τους δικαιολογημένα έτσι το δικαίωμα να συναποφασίζουν στο θέμα της παραμονής σου ή όχι .

Και είναι εξώφθαλμη η θέση και απόφαση του Αρτινού Λαού να παραμείνεις στη θέση σου , κι αυτό γιατί όλοι μας , συνειδητά ή ορμέφυτα , έχουμε ξεκρίνει ότι κουβαλάς μέσα σου  σ τ ο ι χ ε ί α  τ ο υ  ζ η τ ο ύ μ ε ν ο υ  μ ε σ α  σ΄ ό λ ο υ ς  τ ο υ ς  α ι ώ ν ε ς  Α ν θ ρ ώ π ο υ ! . . .

Σέβομαι , κατανοώ και νιώθω τη βαθιά σου ανάγκη για ά γ ι ε ς Σ ι ω π έ ς { τέτιος είμαι κ’ εγώ } , εκείνες τις Σιωπές που ακόμη και οι χτύποι του ρολογιού σου ξεκουφαίνουν τ ‘ αφτιά , εκείνες τις απόκρυφες και εβεργετικές σιωπές με τις χιλιάδες αφώναχτες φωνές , τις χιλιάδες άπαιχτες μουσικές , τα χιλιάδες ανήκουστα τραγούδια και τις αμέτρητες Μνήμες μας για τους αγαπημένους μας που φύγανε . . .

Ομως από την ώρα που καταξιωτικά κέρδισες τη σ υ λ λ ο γ ι κ ή  έ ξ ω θ ε ν  κ α λ ή  μ α ρ τ υ ρ ί α , δεν δικαιούσαι να αποφασίζεις μόνος σου για το θέμα της παραιτησής σου , το οποίο αφορά όλους μας , κι αυτό επειδή είσαι ένας από τους σπάνιους Αρχιερείς του τόπου μας , οι οποίοι αποχωρούν πριν το τσαπί και το φκιάρι ! . . .

Αυτό οφείλεται στο ότι , πρώτα απ’ όλα , αγαπάς αληθινά , άδολα , αδερφικά και αλληλέγγυα  τ ο ν  Α ν θ ρ ω π ο ! . . . , γι αυτό και κέρδισες την αγάπη και την εκτίμηση { άλλο αγάπη και άλλο εκτίμηση , αφού μπορεί να αγαπάς όλο τον κόσμο αλλά λίγους εκτιμάς . . .} όλων των ανθρώπων που σε γνώρισαν από όλους τους θρησκευτικούς , κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους της χώρας μας .

Και κρίνω σ’ αυτό το σημείο αναγκαίο να σου πω , αδερφέ μου Ιγνάτιε , πως εσύ , με το επεξεργασμένο εσωτερικό σου βιος , ίσως να έχεις καταλάβει ποιο είναι το μοναδικό , το ειδοποιό , το ιδιαίτερο στοιχείο κ α ι Μ Ε Γ Α Λ Ε Ι Ο  τ ο υ  Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Υ , το οποίο , πέρα από όλα τ άλλα ,τον διαφοροποιεί από όλους τους άλλους Θεούς !

Γιατί , όλους τους άλλους Θεούς οι πιστοί τους λογικά και δίκαια τους υμνούν και τους δοξάζουν , αφού τους πιστεύουν . Ομως το ΧΡΙΣΤΟ , κατ’ εξαίρεση με όλους τους άλλους Θεούς , δεν τον λατρεύουν , δεν τον υμνούν και δεν τον δοξάζουν μόνο όσοι τον πιστεύουν Θ ε ό , αλλά και όσοι δεν τον πιστεύουν ! ! !

Κι αυτό γίνεται καθόσον εκείνο το “ αγαπάτε αλλήλους ¨ , εκείνο το “ ο έχων δύο χιτώνες να δίνει τον ένα “ και εκείνο το ¨ μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν Δικαιοσύνης . . . ¨ είναι αδερφέ μου Ιγνάτιε ο   α έ ν α  α ζ η τ ο ύ μ ε ν ο ς  Α ν θ ρ ω π ο ς !

Ο άνθρωπος λοιπόν δεν βρήκε μέχρι σήμερα το δρόμο του και ούτε θα τον βρει , αν πρώτα δε νιώσει , δε σαρκώσει , δε ξεκορμίσει , δε σεριανίσει , δεν τραγουδήσει και δε φιλέψει το πανανθρώπινο , τ ο  μ έ γ α  α μ ο ι β α ί ο  σ ‘ α γ α π ώ !

Να γιατί ο κάθε βαθιά και πολύπλευρα σκεφτόμενος άνθρωπος , απ’ όποιο θρησκευτικό , φιλοσοφικό , ιδεολογικό , επιστημονικό , δημιουργικό ή άλλο χώρο προέρχεται , ή διακονεί και πιστεύει , υποκλίνεται , υμνεί και αγωνίζεται για τέτιες οικουμενικές , εβεργετικές , άπεφθες και αείζωες Αξίες .

 Όμως ο Άνθρωπος δεν βρήκε ακόμη το δρόμο του επειδή οι παναιώνιοι ΜΑΜΩΝΑΔΕΣ δεν τον αφήνουν να ξεκρίνει το μεγαλείο και τη δύναμη που κουβαλάει μέσα του , είτε είναι λεύτερος ή σκλάβος , καλλιεργημένος ή ακαλλιέργητος , πλούσιος ή φτωχός .

Και δυστυχώς ο άνθρωπος , αυτό το θαμμένο μεγαλείο του  ο ύ τ ε  τ ο  ξ έ ρ ε ι , ο ύ τ ε  τ ο ν  α φ ή ν ο υ ν  ν α  τ ο  μ ά θ ε ι ! . . . Να γιατί όταν αποσύρονται Άνθρωποι σαν και σένανε δημιουργούν εύλογα λύπηση και ανησυχία .

Και δημιουργούν ανησυχία καθότι φαίνεται πια καθαρά ότι παγκόσμια οι ΜΑΜΩΝΑΔΕΣ σκοπεύουν να μας επιστρέψουν σε έναν ιδιότυπο μεσαίωνα , ώστε οι άνθρωποι να ξαναγίνουμε δούλοι , και δούλοι όχι μόνο κατά την έννοια του Κικέρωνα και του Αριστοτέλη που τους ονόμασαν “ ομιλούντα εργαλεία “ , αλλά κατά την έννοια “ βουβά μουγγά εργαλεία “ ! . . .

Εκτιμώ τελειώνοντας , διασταυρώνοντας και εκφράζοντας το συλλογικό και αναφαίρετο δικαίωμα , ότι θα πρέπει να σκεφτείς ακόμη και την ανάκληση της απόφασής σου .

Σ’ εκτιμώ και σ’ αγαπώ βαθιά
Νίκος Ρίγγας
Επίτιμος Δικηγόρος
τηλ. 2103839304

Σχόλια

  1. θα μπορούσε και ο (Αρτινός κυρίως) ηλεκτρονικός τύπος να συμβάλλει στην αναζήτηση της κοινής γνώμης (π.χ. ηλεκτρονική ψηφοφορία) για την κρίση της απόφασης του π. Μητροπολίτης Άρτας αλλά και της υπόδειξης συγκεκριμένου διαδόχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ