Ο Ολάντ αποκαλύπτει: O Αλέξης απέτρεψε το Grexit


Ένα νέο βιβλίο για τον Γάλλο πρόεδρο, ρίχνει φως στην πολύκροτη 17ωρη διαπραγμάτευση με τον Φρανσουά Ολάντ να ξεκαθαρίζει πως ήταν ο Αλέξης Τσίπρας που ξεμπλόκαρε τη διαδικασία και αποσόβησε το Grexit 



Η αποφασιστικότητα του Αλέξη Τσίπρα στη διαπραγμάτευση της 13ης Ιουλίου που κατέληξε στη συμφωνία και το τρίτο μνημόνιο περιγράφεται σε συζητήσεις του Φρανσουά Ολάντ, όπως αυτές βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο εικοσιτετάωρο.

Η κυκλοφορία του βιβλίου "Ιδιωτικές συζητήσεις με τον Πρόεδρο" έχει μονοπωλήσει τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης το τελευταίο διάστημα. Στην εν λόγω έκδοση (Conversations privées avec le président) δύο δημοσιογράφοι δημοσιεύουν τις κατ' ιδίαν συζητήσεις του Σοσιαλιστή ηγέτη κατά τη διάρκεια της θητείας του στα Ηλύσια Πεδία, η οποία και ολοκληρώνεται την Άνοιξη του 2017.

AdTech Ad


Ο Γάλλος πρόεδρος, που παραδέχεται πως τα καθήκοντα του "έπεσαν βαριά", περισσότερο ίσως από όσο φανταζόταν, είχε συνομιλήσει με τους δημοσιογράφους που υπογράφουν το βιβλίο και για την ελληνική κρίση.

Από τις ιδιωτικές συζητήσεις τους με τον Ολάντ προκύπτει πως το βράδυ της 12ης Ιουλίου, ξημερώνοντας η 13η Ιουλίου, το κλίμα ήταν πολύ βαρύ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ολάντ διεμήνυε σε όλους τους τόνους πως δεν μπορούσε να 'πάει παραπέρα'.


 Ο Φρανσουά Ολάντ που σε άλλες συζητήσεις που παραθέτονται στο βιβλίο αποκαλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό, "ο φίλος Τσίπρας", περιγράφει πως "γύρω στις 6.00 το πρωί, οι συζητήσεις ήταν εντελώς μπλοκαρισμένες.

Εκεί πίστεψα ότι θα τελειώσει άσχημα, διότι ο Τσίπρας ήταν στα όρια του και έλεγε ότι δεν μπορούσε να πάει παραπέρα. Αυτό επιλύθηκε χάρη σε μια συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με τον Τουσκ , τη Μέρκελ, και τον Τσίπρα" σημειώνει για τις ατελείωτες συζητήσεις που προηγήθηκαν της συμφωνίας.

 "Ο Τσίπρας αποχωρεί για να διαπραγματευτεί με την ομάδα του και επιστρέφει με μια πρόταση για το Ταμείο που επιτρέπει επιτέλους τη συμφωνία.

Είναι εκείνος που ξεμπλοκάρει την κατάσταση. Με τη στήριξή μας, αλλά αυτός το έκανε" αναφέρει, ρίχνοντας περισσότερο φως στο κλίμα και όσα διαδραματίστηκαν στη Σύνοδο που μονοπώλησε το ελληνικό και ευρωπαϊκό ενδιαφέρον το περασμένο καλοκαίρι.

news247.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ