Δήμος Αρταίων: Αναζητείται ο έκτος Αντιδήμαρχος...


- Έκλεισαν οι πέντε Αντιδήμαρχοι

Στο μεταβατικό στάδιο της αλλαγής των αντιδημάρχων μετά την πρώτη θητεία που ολοκληρώνεται στο τέλος του Αυγούστου, βρίσκεται ο Δήμαρχος Αρταίων, με τις ανακοινώσεις τις τελευταίες ημέρες να διαδέχονται η μια την άλλη... 



...και για την ακρίβεια ήδη έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των πέντε δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας που ετοιμάζονται να αναλάβουν αντιδημαρχιακά χαρτοφυλάκια σε διαφόρους τομείς ευθύνης.

Ωστόσο ως άγνωστος «Χ» παραμένει εκείνος που θα αποτελέσει την επιλογή του δημάρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη, ως αντιδημάρχου Διοικητικού και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τις τελευταίες ώρες ο «χορός των ονομάτων», για την συμπλήρωση της νέας ομάδας των «έξι» που θα καθίσουν στο μπροστινό έδρανο της πτέρυγας της πλειοψηφίας του Συμβουλίου στην πρώτη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, διαρκώς μακραίνει...

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί οι εξής πέντε νέοι αντιδήμαρχοι που προετοιμάζονται για τα νέα καθήκοντα: Ο Μιχάλης Βλάχος με αρμοδιότητα στον τομέα της καθαριότητας και του Πρασίνου. Ο Γιώργος Πανέτας στον τομέα Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας. Ο Χριστόφορος Σιαφάκας στον τομέα Οικονομικής Υπηρεσίας, Οικονομικών και Παιδείας. Η Άννα-Μαρία Κουτρούμπα στον τομέα Κοινωνικών Θεμάτων και Εξυπηρέτησης του Δημότη. Ο Κώστας Χαρακλιάς στον τομέα Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 Η συζήτηση τώρα περιστρέφεται γύρω από το άγνωστο ακόμη όνομα και ήδη οι πολλές πληροφορίες που υπήρξαν προσφάτως για ανάληψη αντιδημαρχίας από τον Μιχάλη Κοτσαρίνη, δεδομένου ότι έχει ήδη στο ενεργητικό μου μια προηγούμενη θητεία συμβούλου στο Δήμο Αρταίων, αλλά και γιατί τα καθήκοντα Αγροτικής ανάπτυξης βρίσκονται κοντά στα ενδιαφέροντά του και αποτελούν τομέα που γνωρίζει καλά, διαψεύδονται.

Οι επί πληρωμή θέσεις 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο επίπεδο των συζητήσεων πολλοί θέτουν και μια ακόμη παράμετρο. Ασφαλώς την οικονομική. Ως γνωστόν συνολικά για κάθε θητεία ο Καλλικράτης προβλέπει για το Δήμο Αρταίων αντιμισθία μόνο για τέσσερις θέσεις αντιδημάρχων κι έτσι κάποιοι δεν πληρώνονται.

Για παράδειγμα από την πρώτη -και μέχρι 31 Αυγούστου τρέχουσα- θητεία, δεν πληρώνονταν για το έργο τους ως αντιδήμαρχοι οι Κωνσταντίνος Πατήλας και Γιώργος Μπαλάγκας, ενώ αντιμισθία καταβάλλονταν σε Δημήτρη Νταλάκα, Νίκο Λιόντο, Γιώργο Καραγιώργο και Χάρη Παπάζογλου.

Όμως ούτε με βάση τέτοιους υπολογισμούς μπορεί κανείς να διεξάγει συμπεράσματα για το επόμενο και τελευταίο όνομα που θα αναλάβει καθήκοντα αντιδημάρχου καθώς παραμένει άγνωστο μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων των νέων αντιδημάρχων ποιοί θα λαμβάνουν την αποζημίωση – αντιμισθία για τα καθήκοντά τους και ποιοι όχι.

 ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ