Χρυσό μετάλλιο με… ελληνική καταγωγή


Χρυσή σελίδα στην πρώτη της εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες έγραψε η Ελενα Μαρούλις. 

Η, ελληνικής καταγωγής, αθλήτρια της πάλης (53 κ.) κατάφερε να σταματήσει την πορεία του «θηλυκού Καρέλιν», της Σαόρι Γιοσίντα από την Ιαπωνία και να χαρίσει στις ΗΠΑ, ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο. 



Η Γιαπωνέζα έχει στη συλλογή της τρία χρυσά μετάλλια από Ολυμπιακούς Αγώνες και ήθελε το 4ο για να πετύχει κάτι μοναδικό για το χώρο της πάλης. Η πλειοψηφία των φιλάθλων το θεωρούσε εύκολο. Όχι, όμως, όσοι γνωρίζουν την Ελενα.

Η πρωταθλήτρια της ελευθέρας, κόρη του Γιάννη Μαρούλη, είχε στόχο να γίνει χρυσή Ολυμπιονίκης και τίποτα δεν έδειχνε ικανό να την σταματήσει. «Θέλω να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς. Η καταγωγή μου είναι από την Ελλάδα και γνωρίζω την ιστορία της. Ο αθλητισμός και η πάλη κατάγονται από τη χώρα του πατέρα μου», μας είχε πει, πριν από, περίπου, δύο χρόνια όταν είχε έρθει στην Ελλάδα, φιλοξενούμενη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης.

Ξανθιά με όμορφο χαμόγελο και καλογυμνασμένο σώμα, λατρεύει την Ελλάδα και, όταν μπορεί, έρχεται για να δει τη γιαγιά της, που μένει στον Κάλαμο και της μαγειρεύει ελληνικές σπεσιαλιτέ. Δεν κρύβει την αγάπη της για τη χώρα και την επιθυμία της να φορέσει κάποια στιγμή το εθνόσημο.

«Θα ήθελα να αγωνιστώ για την Ελλάδα αλλά στο Ρίο ντε Τζανέιρο θα εκπροσωπήσω τις ΗΠΑ. Μου έχουν προσφέρει μία άρτια προετοιμασία και στηρίζουν την προσπάθεια μου για να πάρω το ολυμπιακό μετάλλιο», μας είχε πει. Στη συλλογή της έχει, επίσης, ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο από παγκόσμια πρωταθλήματα.

Στην ίδια κατηγορία, των 53κ., αγωνίστηκε και η Μαρία Πρεβολαράκη. Οι δύο αθλήτριες είναι φίλες και, όταν βρίσκονται μαζί σε αγώνες, συζητάνε ώρες ατελείωτες για την Ελλάδα. Ακόμα και όταν βρίσκονται απέναντι στο ταπί, η κόντρα τους κρατάει μόνο για λίγα λεπτά. «Πρόκειται για μία πολύ καλή αθλήτρια. Χάρηκα που κατέκτησε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο», δήλωσε στην «Καθημερινή» η Μαρία Πρεβολαράκη.

Η Ελενα Μαρούλις διασκεδάζει με ελληνική μουσική και προσπαθεί να μάθει ελληνικά. «Πήγα στα μπουζούκια και μου άρεσε η ατμόσφαιρα. Θέλω να μάθω τη γλώσσα γιατί, ποιος ξέρει, μπορεί να έρθω και να μείνω μόνιμα στην Ελλάδα», μας είχε πει πριν από δύο χρόνια.

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ
kathimerini.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ