Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία


Κτίρια κατέρρευσαν στα χωριά Αματρίτσε και Ακκούμουλι από τον σεισμό έντασης 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 3:36 (τοπική ώρα) σήμερα, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. (Φώτο)



Μιλώντας στο ειδησεογραφικό κανάλι RaiΝews 24, o Σέρτζιο Πιρότσι, δήμαρχος του χωριού Αματρίτσε (την περιφέρεια της πόλης Ριέτι, δήλωσε ότι οι ζημιές είναι σοβαρές και χρησιμοποίησε την λέξη «δράμα» για να περιγράψει την κατάσταση, προσθέτοντας ότι «μεγάλος μέρος του χωριού δεν υπάρχει πιά». Οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.


Υπεύθυνοι της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας προσθέτουν ότι σημειώθηκαν καταρρεύσεις σε κατοικημένα κτίρια και αναφέρουν ότι πρόκειται για σεισμό που μπορεί να συγκριθεί με εκείνο της Λ' 'Ακουϊλα, του 2009, αλλά ο οποίος σημειώθηκε σε περιοχή λιγότερο πυκνοκατοικημένη.

Όπως μεταδίδεται δυο (2) άτομα έχασαν την ζωή τους στην κεντρική περιφέρεια Μάρκε, ενώ αρκετά κτίριο κατέρρευσαν από τον σεισμό που σημειώθηκε στις τρεις και τριάντα έξι λεπτά ώρα Ιταλίας, την περασμένη νύχτα, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι.


Οπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μια οικογένεια βρίσκεται εγκλωβισμένη κάτω από τα συντρίμμια του σπιτιού της στο χωριό Ακκούμολι. Παράλληλα, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για εγκλωβισμένα παιδιά.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από την δημόσια ραδιοφωνία RAI, το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται στο χωριό Ακούμολι στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, 90 περίπου χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης, ενώ το εστιακό του βάθος το οποίο είχε αρχικά αναφερθεί ως 14 χλμ, ήταν 4 χλμ.


Ο σεισμός, ο οποίος διήρκεσε περίπου 20 δευτερόλεπτα, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις περιφέρειες Ούμπρια και Μάρκε.

Σε μικρούς δήμους κοντά στο Ριέτι εξαιτίας του σεισμού διεκόπη προσωρινά ηλεκτροδότηση, ενώ οι τηλεφωνικές συνδέσουν συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά

 protothema.gr, kathimerini.gr



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης