Μέτσοβο: Εξαγριωμένη αρκούδα σκότωσε 16 γίδια!


Ένα ολόκληρο μικρό κοπάδι με γίδια σκότωσε καφέ αρκούδα σε αγροτική περιοχή του Προφήτη Ηλία Μετσόβου. 

Το συμβάν, που είναι από τα πλέον ακραία ως προς την επιθετικότητα αρκούδας, συνέβη την περασμένη Κυριακή,... 



...όταν μαινόμενη αρκούδα μπήκε σε μαντρί Μετσοβίτη κτηνοτρόφου και με πρωτοφανή αγριότητα σκότωσε ή ποδοπάτησε συνολικά 16 γίδια και κατσίκια.

Επίσης σύμφωνα με τη μαρτυρία βοσκού ορισμένα ζώα, που ήταν τρομοκρατημένα τα απώθησε και τα οδήγησε σε άγνωστο μέρος.

Η αρκούδα επέστρεψε μάλιστα στο μαντρί και το επόμενο βράδυ, προφανώς για να συνεχίσει το έργο της, αλλά ήδη τα υπόλοιπα ζώα είχαν απομακρυνθεί. Ο κτηνοτρόφος προσέφυγε ήδη για αποζημίωση στον ΕΛΓΑ, που θα πρέπει πλέον να επιληφθεί άμεσα της υπόθεσης και να προβεί στις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κτηνοτρόφων του Μετσόβου, που έρχονται συχνά σε επαφή με αρκούδες, η αγριότητα που επέδειξε η συγκεκριμένη είναι ένδειξη μεγάλης οργής που την διακατέχει, ενδεχομένως από επίθεση που έχει δεχθεί ή ακόμη και από τυχόν θανάτωση που έχουν υποστεί τα μικρά της αρκουδάκια.

Ανεξάρτητα της αιτίας, υπάρχει έντονος προβληματισμός για τυχόν επανεμφάνισή της σε άλλο κοπάδι και για αυτό αγρυπνούν προκειμένου να αποτρέψουν τέτοιου είδους επιθέσεις.

Να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν καφέ αρκούδες είχαν κάνει «επισκέψεις» και μέσα στον οικισμό του Μετσόβου, αναποδογυρίζοντας κάδους απορριμμάτων, ενώ πιο συχνές ήταν οι επιθέσεις σε κήπους και αγροκτήματα για την ανεύρεση τροφής.

Εφημ.ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
 .tzourlakos.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ