Ραδοβίζια: Έγιναν τα γυρίσματα του ιστορικού ντοκιμαντέρ


Τα μοναστήρια της Κοιλάδας του Αχελώου- η Μονή Σέλτσου και η Μονή Μεγαλόχαρης - θα συμπεριλαμβάνονται και αυτά, μαζί με τον Άγιο Γεώργιο Βουργαρελίου και τα μνημεία της πόλης της Άρτας, στο ιστορικό ντοκιμαντέρ για την απελευθέρωση της Άρτας του διακεκριμένου σεναριογράφου και σκηνοθέτη Αλέξανδρου Κακαβά. (Φώτο)



Έτσι η πολιτιστική κληρονομιά του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη Άρτας, μπορεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο μοχλό ανάπτυξης της περιοχής και μαζί με ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάδειξη και ανάπτυξη και των τριών δημοτικών ενοτήτων, όπως τον πρωτογενή τομέα και το φυσικό περιβάλλον, να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για έναν Δήμο πρότυπο.


Όπως προαναφέραμε, τα μοναστήρια του Δήμου ( Μονή Σέλτσου και Μονή Μεγαλόχαρης ) θα συμπεριλαμβάνονται και αυτά, μαζί με τον Άγιο Γεώργιο Βουργαρελίου και τα μνημεία της πόλης της Άρτας, στο ιστορικό ντοκιμαντέρ για την απελευθέρωση της Άρτας του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Κακαβά.


Το ντοκιμαντέρ εντάσσεται στο αφιέρωμα της ΕΡΤ, δώδεκα επεισοδίων για σχεδόν όλη την Ελλάδα, με τίτλο "Μνήμες χαράς" που θα ξεκινήσει να προβάλλεται από τον προσεχή Οκτώβριο.

Δεκάδες μνημεία , μοναστήρια , Τοξωτά γιοφύρια, και άλλα ιστορικά κτίσματα ( Μοναστήρι Σκουληκαριάς, Γέφυρα Βρατσίστα , Γέφυρα Πλαγκοβίτσας , Κουτσοκαμάρα , Γέφυρα Κοράκου , Επισκοπή Αγίου Παρθενίου , Μετόχι κτλ ) περιμένουν άλλα αραχνιασμένα και άλλα ερειπωμένα από το πέρασμα του χρόνου , της αδιαφορίας, των λαθών μας και των παραλείψεων μας !




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ