Άρτα: Αρχίζει σήμερα η πρώτη πανευρωπαϊκή συνάντηση του προγράμματος Erasmus+


Το Μουσικό Σχολείο Άρτας έχει επιλεγεί και συμμετέχει τα σχολικά έτη 2015- 2016 και 2016 – 2017, στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus + Δράση KA2 Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Τα παιδιά της Europia – σχολείο, εργασία και ζωή σε 100 χρόνια».




Στόχος του Προγράμματος είναι η συνεργασία και η δικτύωση των σχολείων στην Ευρώπη , η αλληλεπίδραση μαθητών και καθηγητών σε επίπεδο δεξιοτήτων, η βίωση μιας μαθησιακής εμπειρίας σε μια άλλη χώρα και η παραγωγή υψηλής ποιότητας καινοτόμων εκπαιδευτικών προϊόντων.

Το συντονισμό του Προγράμματος για το Μουσικό Σχολείο Άρτας έχει η κ. Σιακαγιάννη Ευρύκλεια, ΠΕ07.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, το σχολείο μας συνεργάζεται με έξι ευρωπαϊκά σχολεία.

Συγκεκριμένα τα σχολεία που συμμετέχουν είναι: 

1. IGS – Rheinzabern – Γερμανία 
2. Nardini Schule – Γερμανία 
3. College Cecile Sorel – Γαλλία 
4. Shire Oak Academy – Αγγλία 
5. Μουσικό Σχολείο Άρτας – Ελλάδα 
6. Sredno obshtoobrazovatelno uchilishte Hristo Botev – Βουλγαρία 
7. S:t Ilianskolan – Σουηδία 

Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος είναι «Πολιτισμός και Μουσική», με συντονίστρια χώρα την Ελλάδα, «Εργασία και Σχολείο», με συντονίστρια χώρα τη Γερμανία, «Ζωή και Περιβάλλον», με συντονίστρια χώρα την Αγγλία και «Ανθρώπινα Δικαιώματα – Αλληλεγγύη», με συντονίστρια χώρα τη Γαλλία και υλοποιούνται με την κινητικότητα καθηγητών και μαθητών στις 6 συνεργαζόμενες χώρες.

Η πρώτη, οργανωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 5 έως και την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 στην πόλη Enköping της Σουηδίας στο σχολείο S:t Ilianskolan με τη συμμετοχή δύο εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

Την εβδομάδα 6 -12 Μαρτίου 2016, 45 μαθητές και καθηγητές από τα έξι ευρωπαϊκά σχολεία θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική επίσκεψη στην πόλη μας και το σχολείο μας και θα φιλοξενηθούν από τους μαθητές μας.

Για την εβδομάδα αυτή προετοιμάζουμε μια σειρά εκπαιδευτικών - πολιτιστικών δραστηριοτήτων εντός και εκτός της σχολικής κοινότητας με στόχο την επικοινωνία και αλληλεπίδραση των φιλοξενούμενων μαθητών και καθηγητών τόσο με τους μαθητές μας, όσο και γενικότερα με μέλη τις τοπικής κοινωνίας και τη γνωριμία με την πόλη μας και τον τρόπο ζωής σε αυτή.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Πολιτισμός και Μουσική» είναι το ακόλουθο:

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 

 Άφιξη των φιλοξενούμενων μαθητών στην πόλη της Άρτας και υποδοχή από τους μαθητές και τις οικογένειές τους

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 

Υποδοχή, καλωσόρισμα των φιλοξενούμενων μαθητών και καθηγητών στο Μουσικό Σχολείο Άρτας με πολλές μουσικές και εικαστικές δραστηριότητες. Μουσικο-χορευτικό εργαστήρι: «Ελληνική παραδοσιακή και λαϊκή μουσική και παραδοσιακοί –λαϊκοί χοροί» με τη συμμετοχή όλων των φιλοξενούμενων. Εργαστήριο με θέμα: «Χρονοκάψουλα: Αποθηκεύουμε στην αυλή του σχολείου σημερινά αντικείμενα και μηνύματα για τα παιδιά της Europia σε 100 χρόνια». Παρουσίαση του προγράμματος σπουδών των μουσικών σχολείων στις αίθουσες διδασκαλίας. Μουσικό – εικαστικό εργαστήρι: «Μουσικά ερεθίσματα- εικαστικές δημιουργίες».

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 

Πρωί: Επίσκεψη στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου. Απόγευμα: Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Εργαστήριο με θέμα: «Αρχαίοι ελληνικοί μύθοι και μουσική». Προβολή video με θέμα: «Παρουσίαση παραδοσιακών οργάνων από τους μαθητές του Μουσικού σχολείου». Επίδειξη παραδοσιακών οργάνων από μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου. Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής των μαθητών όλων των σχολείων του προγράμματος με θέμα: «Μουσικά Όργανα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον»

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 

Εκπαιδευτική Επίσκεψη των φιλοξενούμενων μαθητών και μαθητών του σχολείου μας στα Γιάννενα.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 

Ξενάγηση στην πόλη της Άρτας «Κυνήγι Κρυμμένου θησαυρού». Επίσκεψη στο Δημαρχείο

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 

Παρακολούθηση της λιτανείας της πολιούχου της πόλης Αγίας Θεοδώρας. Συναυλία των μαθητών και των εφτά σχολείων στην αίθουσα «Διώνη».

Χορηγοί των δραστηριοτήτων και των εκδηλώσεων του προγράμματος είναι ο Δήμος Αρταίων, η σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ, η Βιοτεχνία ειδών ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ, η Ποτοποιία ΓΑΤΣΙΟΣ ΕΠΕ. Χορηγός επικοινωνίας είναι το ΑRΤΤV. Τους ευχαριστούμε για την ευγενική τους προσφορά.

Σας προσκαλούμε όλους στις δυο ανοιχτές εκδηλώσεις του σχολείου μας, την έκθεση ζωγραφικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας που θα διαρκέσει από την Τρίτη 8 Μαρτίου έως το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 και στη Συναυλία όλων των σχολείων του Προγράμματος στην αίθουσα «Διώνη» την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 και ώρα 20:00.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης