Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιούλιος, 2015

Έφυγε ο Βασίλης... Καλό ταξίδι παλικάρι !!

Εικόνα
Δυστυχώς,  τις μεσημεριανές ώρες, ο 23χρονος Βασίλης Καπενής, άφησε την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού. Ο Βασίλης ήταν ένα παιδί μάλαμα και με τον άδικο χαμό του σκόρπισε πόνο και θλίψη στην οικογένειά του και τους ανθρώπους που γνώρισε στο σύντομο διάστημα που έμεινε σε τούτη τη ζωή.

Για επιστροφή του 76% των περιουσιών στα κατεχόμενα μιλούν οι τουρκοκύπριοι

Εικόνα
Κατεχόμενη Λευκωσία - Φώτο Ν. Κοντογιώργος - Τα όσα συμφώνησαν Ακιντζί-Αναστασιάδης για το περιουσιακό έχουν προκαλέσει ανησυχία στα κατεχόμενα   Μεγάλες αντιδράσεις προκαλεί στα κατεχόμενα η απόφαση Αναστασιαδη-Ακιντζί να αναγνωριστεί το δικαίωμα περιουσίας στους κατόχους των περιουσιών πριν το 1974, σύμφωνα με την εφημερίδα «Χουριέτ», η οποία αναφέρει ότι αν εφαρμοστεί κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το 76% των περιουσιών στα κατεχόμενα θα επιστρέψει στους Ελληνοκύπριους. 

Παγκόσμιο ρεκόρ θερμοκρασίας στο Ιράν με 67,8 βαθμούς Κελσίου!

Εικόνα
- Πραγματικό καμίνι η πόλη Bandar Mahshahr   Εξωπραγματικές θερμοκρασίες καταγράφονται στο Ιράν με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους  67,8 βαθμούς Κελσίου.

Τα χαριτωμένα παιχνίδια ενός μωρού ελέφαντα

Εικόνα
- Κυνηγά χελιδόνια και το διαδίκτυο «λιώνει»  Αν θέλετε να αλλάξετε τις εικόνες σας με κάτι όμορφο και αισιόδοξο, τότε το εν λόγω βίντεο είναι ότι πρέπει. Σε αυτό, πρωταγωνιστεί ένας ελέφαντας μικρής ηλικίας ο οποίος καταγράφηκε με κάμερα να παίζει με πουλιά, σε περιοχή της Νότιας Αφρικής.

Πολυφωνικό Καραβάνι, 1 – 11 Αυγούστου 2015

Εικόνα
- Το μεγάλο ταξίδι των φωνών με τη στήριξη της Πανηπειρωτικής  - Αύριο Σάββατο και ώρα 5 μμ. θα βρίσκεται στη Μεσούντα Άρτας Το μεγάλο ταξίδι των φωνών ξεκινά και πάλι! Το Πολυφωνικό Καραβάνι, ο μακροβιότερος παραμεθόριος πολιτιστικός θεσμός της χώρας στο χώρο της ζώσας παράδοσης. Ένας τελείως αλλιώτικος θεσμός, διαρκώς on the road και συνήθως off road.

Πάτρα: Ηταν σε απόγνωση και τον έσωσε κληρονομιά

Εικόνα
Βρισκόταν σε απόγνωση λόγω οικονομικού αδιεξόδου, η γυναίκα του τον είχε εγκαταλείψει, αλλά μια κληρονομιά στάθηκε αφορμή για να αλλάξουν, από τη μια στιγμή στην άλλη, τα πάντα στη ζωή του!

Η καθημερινότητα στη Βόρεια Κορέα

Εικόνα
- Ένας άλλος κόσμος

Πόσο καφέ μπορείτε να πίνετε ανάλογα με το είδος του

Εικόνα
Ο καφές αποτελεί το πιο δημοφιλές ρόφημα παγκοσμίως και παράγεται από τον τροπικό θάμνο που ανήκει στο γένος Coffea. Το καβούρντισμα των κόκκων του καφέ είναι μια πολύπλοκη διεργασία, που προσδίδει τη γευστική ένταση του καφέ, ενώ ο βαθμός του καθορίζει την τελική του χρήση (πιο ξανθός ο φίλτρου, πιο σκούρος ο ελληνικός ή ο espresso).

«Μπλε πανσέληνος» σήμερα

Εικόνα
Η εξήγηση του φαινομένου σε ένα βίντεο της NASA Ως «blue moon» (μπλε φεγγάρι) ορίζεται η δεύτερη πανσέληνος ενός μήνα, όμως πότε το φεγγάρι γίνεται πραγματικά μπλε; Καθώς οδεύουμε για την δεύτερη πανσέληνο του μήνα, την Παρασκευή 31 Ιουλίου, το κανάλι NASA science στο youtube εξηγεί με ένα βίντεο την ιστορία του blue moon που έχει εμπνεύσει τόσα τραγούδια και έργα τέχνης.

Θεσσαλική Εγνατία:Ο νέος δρόμος που θα συνδέσει την Ήπειρο με την Θεσσαλία

Εικόνα
- Το πλάνο μίας σύνδεσης Βόλου-Ηγουμενίτσας, αποτελεί μία πρόκληση για την δύσκολη εποχή που διανύει η χώρα Όταν δημοσιεύθηκε πριν από 2 εβδομάδες το άρθρο για τη Θεσσαλική Εγνατία , μία νέα εμπορική δίοδο της χώρας, έκανε αίσθηση. Τόσο για την καινοτομική προσέγγιση μιας πρότασης η οποία μπορεί να ανοίξει πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες σε Θεσσαλία και Ήπειρο,... 

Άρτα: Σύλληψη 41χρονου για ηχορύπανση

Εικόνα
Συνελήφθη, σήμερα, μετά τα μεσάνυκτα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ένας 41χρονος ημεδαπός, για ηχορύπανση.

ZERO Fest 2015: Με Kosheen το γεγονός του καλοκαιριού στην Λίμνη Ζηρού

Εικόνα
- Εντυπωσιακό το πρόγραμμα του διήμερου στις 11 και 12 Αυγούστου το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Ζηρού & Περιφέρειας Ηπείρου - Π.Ε.Πρέβεζας Το ZERO Fest είναι ένα φεστιβάλ νέων που αναβίωσε πέρυσι μετά από την παύση λίγων ετών και τείνει να καθιερωθεί ως ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ του ελληνικού καλοκαιριού. (Φώτο- βίντεο)

ΕΠΕΙΓΟΝ: Αρτινός έχει ανάγκη από Αιμοπετάλια

Εικόνα
Δημόσια έκκληση μέσω fb κάνει από χθες ο Στέργιος Καπερώνης για τον 23χρονο εξάδελφό του (φώτο) ο οποίος νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό.  Πρόκειται για ένα παλικάρι, με καταγωγή της μητέρας του από Πηγές Άρτας, το οποίο όχι μόνο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά κυριολεκτικά χαροπαλεύει, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.   

Επαναστατικό τσιπάκι μνήμης

Εικόνα
- Η μνήμη είναι έως 1.000 ταχύτερη σε σχέση με τις υπάρχουσες μνήμες flash  Οι αμερικανικές εταιρείες Intel και Micron, παρουσίασαν ένα νέο τσιπ μνήμης, με την ονομασία 3D XPoint, το οποίο διαθέτει ιδιαίτερα αυξημένες δυνατότητες και υπόσχεται μια επανάσταση στην αποθήκευση και επεξεργασία δεδομένων σε υπολογιστές και άλλες συσκευές. 

Σε πέντε δόσεις ο ΕΝΦΙΑ του 2015

Εικόνα
- Θα αποφέρει στα δημόσια ταμεία 2,6 δισ. ευρώ Σε πέντε μηνιαίες δόσεις από τον Οκτώβριο ως και το Φεβρουάριο θα καταβληθεί εφέτος ο ΕΝΦΙΑ που θα αποφέρει στα δημόσια ταμεία 2,6 δισ. ευρώ. Οπως δήλωσε χθές ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης ο φόρος επί των ακινήτων θα προσδιοριστεί με τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες αλλά με αλλαγές στους συντελεστές.  

Μοναδικό εύρημα στην Πέλλα

Εικόνα
- ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ ΣΙΛΗΝΟΣ  Ενας υπέροχος, μαρμάρινος Σιληνός σε φυσικό μέγεθος, που χρονολογείται στην ελληνιστική εποχή, εύρημα μοναδικό για την Αγορά της Αρχαίας Πέλλας, έφερε στο φως πριν από δύο μέρες η αρχαιολογική σκαπάνη του καθηγητή του Α.Π.Θ., Ιωάννη Ακαμάτη. 

Όταν χτυπούν οι κεραυνοί

Εικόνα
- Φαντασμαγορικές εικόνες

Ιωάννινα: Δημιούργησαν φυτεία κάνναβης με 1.142 δενδρύλλια

Εικόνα
Εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην περιοχή του Αμάραντου Κόνιτσας Ιωαννίνων  Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (1.142) δενδρύλλια κάνναβης. Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Τα πιο σουρεαλιστικά μέρη της Γης

Εικόνα
- Ένα πολύχρωμο καλειδοσκόπιο  Σίγουρα δε χρειάζεται να ψάξουμε για άλλους πλανήτες να κατοικήσουμε, γιατί η Γη προκαλεί δέος και θαυμασμό μιας και προσφέρει ένα τέτοιο σουρεαλιστικό καλειδοσκόπιο με αξιοθέατα.

Εντυπωσιακό εναέριο βίντεο με το χορό του Ζορμπά

Εικόνα
- Δείτε τη χορευτική αλυσίδα που τύλιξε το Παλιό Λιμάνι των Χανίων  Το χθεσινό ηλιοβασίλεμα στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων, με την ανθρώπινη χορευτική αγκαλιά που δημιουργήθηκε από ντόπιους και επισκέπτες που χόρεψαν συρτάκι, ήταν μαγικό.

«Απασφάλισε» για Έκτακτο Συνέδριο το Σεπτέμβριο και δημοψήφισμα την Κυριακή ο Τσίπρας

Εικόνα
- Παιχνίδι ισχύος στην κόψη του ξυραφιού με τους «αντάρτες» - «Τακτική υποχώρηση ή άτακτη χρεοκοπία και Grexit» το δίλημμα της διαπραγμάτευσης    Ο κύβος ερρίφθη από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στην ομιλία του στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ μετά και τον «δυισμό» όπως τον χαρακτήρισε στο κόμμα, επανέλαβε την πρότασή του για έκτακτο Συνέδριο το Σεπτέμβριο...

Με σουβλάκια γιόρτασε τα γενέθλια του ο Τσίπρας!

Εικόνα
Με μια μικρή γιορτή στο μέγαρο Μαξίμου, μετά από πρωτοβουλία των εργαζομένων, γιόρτασε τα γενέθλιά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Διατροφή στον καύσωνα: Τι να επιλέξετε, τι να αποφύγετε

Εικόνα
Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, με τον υδράργυρο να αγγίζει 40άρια και την ζέστη να γίνεται τουλάχιστον ανυπόφορη. Μπορεί να θεωρούμε πως ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη είναι να κλειστούμε στα σπίτια μας και να ανοίξουμε τον air condition, ωστόσο, δεν είναι ο μόνος.

Πέντε σημεία για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Άρτας

Εικόνα
Σε απόφαση πέντε σημείων κατέληξε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, για την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής της Άρτας από τη διέλευση του ποταμού Αράχθου.  Η συζήτηση έγινε με αφορμή την επικείμενη ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων των υδροηλεκτρικών έργων της ΔΕΗ Πουρνάρι 1 και Πουρνάρι 2. 

Στη Ροδαυγή και Σκιαδάδες θα... "προβληθεί" το Σέλτσο !!

Εικόνα
- Ανακοίνωση της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας Εκδήλωση - αφιέρωμα στο ΣΕΛΤΣΟ με την προβολή του ντοκιμαντέρ του Βασίλη Γκανιάτσα που έχει τον τίτλο «ΣΕΛΤΣΟ-ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ Η ΘΥΣΙΑ- (ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΤΟΠΟ ΘΥΣΙΑΣ»

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης

Εικόνα
Σαν σήμερα πριν 90 χρόνια, στις 29 Ιουλίου του 1925 γεννήθηκε στη Χίο ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, ο Μίκης Θεοδωράκης. Ασίγαστη ψυχή, μουσικός και αγωνιστής, υπήρξε πολιτικός, πρώην υπουργός, 4 φορές βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου και ακτιβιστής τιμημένος με το Βραβείο Ειρήνης Λένιν (1983). Έχει ασχοληθεί με όλα τα είδη της μουσικής, ενώ έχει συνθέσει τον ίσως πιο αναγνωρίσιμο ελληνικό ρυθμό διεθνώς, το συρτάκι "Ζορμπάς"(1964), βασισμένο σε παραδοσιακή κρητική μουσική.

Βλαδιβοστόκ, το Λας Βέγκας της ρωσικής Απω Ανατολής

Εικόνα
- Η καρδιά του τζόγου χτυπά στο Tigre de Cristal Το Βλαδιβοστόκ, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ρωσίας -αλλά και λιμάνι στον Eιρηνικό ωκεανό- είναι γνωστό αρχικά ως το τέρμα του Υπερσιβηρικού Σιδηροδρόμου και κατόπιν ως η γενέτειρα του ρωσικής καταγωγής ηθοποιού Γιούλ Μπρίνερ.

Τι κοινό έχει ο πλακούντας με το στόμα μας;

Εικόνα
  Νέα έρευνα αποκαλύπτει μερικά ενδιαφέροντα πράγματα για τον πλακούντα! Ενώ μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι ο πλακούντας αποτελεί ένα αποστειρωμένο περιβάλλον, αποδεικνύεται τελικά ότι το όργανο από το οποίο τρέφεται το μωρό μας περιλαμβάνει ένα ολόκληρο μικροπεριβάλλον από βακτήρια.   

Απίστευτο: Το στοιχειωμένο νησί που καταπίνεται από το πράσινο

Εικόνα
Θα μπορούσε να είναι ο παράδεισος, αλλά μοιάζει και λίγο από σκηνή σε ταινία τρόμου...  Πρόκειται για ένα εγκαταλελειμμένο νησί που βρίσκεται 40 μίλια από τη Σαγκάη, το οποίο ανήκει στα νησιά Shengsi και καθημερινά... βυθίζεται στο πράσινο!

«Δεν είναι αναπόφευκτα χρεοκοπία και Grexit»

Εικόνα
- ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΒΟΥΛΗΣ  Για χειρότερευση της κατάστασης της οικονομίας στο πρώτο εξάμηνο του 2015 με επιστροφή της σε υφεσιακή τροχιά κάνει λόγο το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, στην τριμηνιαία έκθεσή του στην οποία τονίζει μάλιστα ότι η χρεοκοπία και η έξοδος το ευρώ δεν είναι αναπόφευκτο να συμβούν

Ναι μπορούμε να πάμε στη Σελήνη σε 4 ώρες!

Εικόνα
- Λειτουργικό φαίνεται ότι είναι επαναστατικό σύστημα προώθησης διαστημοπλοίων Πριν από 15 χρόνια ο βρετανός εφευρέτης Ρότζερ Σόγιερ παρουσίασε την ιδέα του για ένα επαναστατικό σύστημα προώθησης διαστημικών σκαφών ονόματι EM Drive. Σύμφωνα με τον Σόγιερ το σύστημα αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει στα διαστημικά σκάφη να μετακινούνται με εκπληκτική ταχύτητα στο Διάστημα. 

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι στη Πρέβεζα

Εικόνα
Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου αλλοδαπού  Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, υπόθεση κλοπής από σπίτι στην πόλη της Πρέβεζας.

Η χειρότερη βουτιά σε αγώνες κατάδυσης

Εικόνα
Πήρε το απόλυτο μηδέν Η Αυστραλή αθλήτρια ελεύθερης κατάδυσης Maddison Keeney, φαίνεται πως ντρόπιασε το άθλημα κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στη Ρωσία. Η νεαρή, πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες βουτιές μια που θα μπορούσε να κάνει ο οποιοσδήποτε μη αθλητής, σε οποιαδήποτε πισίνα. (βίντεο)

Δεν φαντάζεστε το ταλέντο που έχει αυτό το κορίτσι

Εικόνα
Έχει ξετρελάνει το internet  (βίντεο)

Κέρδος 180 ευρώ στα νοικοκυριά από τις προσφορές

Εικόνα
- Τι δείχνουν τα στοιχεία  Οι μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ και οι προμηθευτές τους προσέφεραν στους Έλληνες καταναλωτές προϊόντα ονομαστικής αξίας 750 εκατ. ευρώ σε προσφορές το 2014, με τις εκτιμήσεις να δείχνουν ότι η τάση αυτή συνεχίζεται με ανάλογο ρυθμό και στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

Ξόδεψε 5.000.000 ευρώ σε 7 ημέρες

Εικόνα
- Οι ελληνικές διακοπές του βασιλιά του Μαρόκου Την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Ηλεία επέλεξε για ακόμη ένα καλοκαίρι ο βασιλιάς του Μαρόκου μαζί με την 200μελή συνοδεία του. Οι αναφορές κάνουν λόγο για... υπερχλιδάτες διακοπές με κόστος περί τα πέντε εκατομμύρια ευρώ! 

Οι νέες ανώτατες τιμές σε καφέ, τοστ και χυμούς

Εικόνα
ΣΕ ΠΛΑΖ, ΠΛΟΙΑ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ  Αυξάνονται κατά 8%, λόγω ΦΠΑ, και οι ανώτατες τιμές πώλησης που καθορίζει το υπουργείο Οικονομίας στους καφέδες και τα τοστ που πωλούνται σε κλειστές αγορές (πλοία, οργανωμένες πλαζ με εισιτήριο, αεροδρόμια, κινηματογράφους κλπ.). Ακριβότερα κατά το ίδιο ποσοστό γίνονται και τα είδη που υποχρεωτικά πρέπει να διαθέτουν οι καντίνες στα σχολεία. 

Τσίπρας: Δεν θα χαρίσουμε τη νίκη του «Οχι» σε αυτούς που την ερμηνεύουν λάθρα

Εικόνα
«ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΣΗΚΩΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΩ» Εφ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και στον διευθυντή του Κώστα Αρβανίτη, η οποία «έρχεται» εν μέσω των σφοδρών αναταράξεων στο εσωτερικό του κόμματος μετά τις διαφωνίες βουλευτών και στελεχών για τις κυβερνητικές επιλογές αλλά και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τους δανειστές για την οριστικοποίηση της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου.

Διπλός σεισμός τα ξημερώματα στην Αμφιλοχία

Εικόνα
Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (29/7) στις 04:04, στον υποθαλάσσιο χώρο του Αμβρακικού Κόλπου, κοντά στην Αμφιλοχία. 

Ροδαυγή: Δεκαήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων

Εικόνα
Όλες οι εκδηλώσεις  είναι ελεύθερες εισιτηρίου Με τον τίτλο  «Ροδοφέγγαρο 2015»,  ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με τον ιδιαίτερα δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδαυγής "Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ" , διοργανώνει δεκαήμερο καλοκαιρινών ποικίλων εκδηλώσεων , στα πλαίσια του προγράμματος «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015».

Στην κυκλοφορία 4,5 χιλιόμετρα της Ιόνιας

Εικόνα
Τεσσεράμισι ακόμη χιλιόμετρα της Ιόνιας Οδού δόθηκαν στην κυκλοφορία.  Πρόκειται για μία λωρίδα ανά κατεύθυνση από το Κεφαλόβρυσο μέχρι τα όρια της βιομηχανικής περιοχής του Μεσολογγίου. (ΔΕΙΤΕ 2 ΒΙΝΤΕΟ)

Αρμαγεδώνας στην ελληνική κτηνοτροφία… Χαριστική βολή στη φέτα

Εικόνα
Αρμαγεδώνα στην ελληνική κτηνοτροφία και χαριστική βολή στη φέτα εγκυμονεί η εμπορική συμφωνία που προωθείται μεταξύ Ευρωπαικής Ένωσης και Ηνωμένων Πολιτειών. Μέχρι τώρα, δεν έχει ληφθεί καμία ουσιαστική πρόνοια, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο κατάργησης της γεωγραφικής ένδειξης στα προϊόντα ΠΟΠ. 

«Σωστή χρήση στο νερό γιατί δεν θα φτάνει ούτε ο Αχελώος»

Εικόνα
-Διαλυμένο το δίκτυο ύδρευσης στο Δήμο Γ. Καραϊσκάκη Την συμβολή όλων των κατοίκων του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, ζήτησε με δημόσιες δηλώσεις του ο κ. Μίγδος και για το ζήτημα της διαχείρισης του νερού. Ο δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη, αναφέρθηκε στα προβλήματα επάρκειας που αντιμετωπίζει η περιοχή, τονίζοντας ότι «η επάρκεια νερού θα είναι το πρωτεύον ζήτημα που θα δρομολογήσουμε ως Δήμος στο επόμενο διάστημα. 

Ενας αιώνας από τη γέννηση της «Φωνής»

Εικόνα
Ο Φρανκ Σινάτρα με την Αβα Γκάρντνερ. Η σχέση τους υπήρξε θυελλώδης. Εκατό χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη γέννηση της «Φωνής» και τα προεόρτια ξεκίνησαν με το τετράωρο «οριστικό» ντοκιμαντέρ «All Οr Nothing Αt All». Πέρα από τις αμφιλεγόμενες πτυχές της έντονης ζωής του, το μεγάλο κατόρθωμα του Φρανκ Σινάτρα είναι η δημιουργία ενός διαχρονικού ανδρικού μοντέλου. -βίντεο

Ελλάδα ψηφίζουν Γερμανοί, Γάλλοι και Άγγλοι

Εικόνα
- Τη φετινή χρονιά δείχνουν προτίμηση στο Αιγαίο  Στην κορυφή των επιλογών για τους ξένους τουρίστες παραμένει η Ελλάδα, όπως κατέδειξε έρευνα της διαδικτυακής μηχανής κρατήσεων Trivago, με τις κύριες αγορές τουριστών για τη χώρα μας, Γερμανία Αγγλία και Γαλλία, να εξακολουθούν να πρωταγωνιστούν και εφέτος.

Πράσινο φως για τον σούπερ πύραυλο της NASA

Εικόνα
- Εγκρίθηκε η χρήση του SLS  Ονομάζεται Space Launch System και θα είναι ένας πύραυλος υγρών καυσίμων που θα μεταφέρει πιο μακριά από οποιοδήποτε άλλο σύστημα προώθησης επανδρωμένα σκάφη και φορτία. Επιπλέον ο SLS θα μπορεί να μεταφέρει πολύ μεγαλύτερο βάρος άρα μεγαλύτερα σκάφη και μεγαλύτερα φορτία.   

Απαγόρευση των «έξυπνων» οπλικών συστημάτων ζητούν οι επιστήμονες

Εικόνα
- Τα «καλάσνικοφ του αύριο»  Μια νέα παγκόσμια κούρσα εξοπλιστικών ανταγωνισμών, η οποία αυτή τη φορά θα αφορά στα αυτόνομα οπλικά συστήματα που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ξεσπάσει τα επόμενα χρόνια, εκτός και οι κυβερνήσεις απαγορεύσουν έγκαιρα αυτά τα επικίνδυνα όπλα. 

Στους δρόμους της πέτρας και των ποταμιών

Εικόνα
THE NORTH FACE ZAGORI MOUNTAIN RUNNING  Πάνω σε ιστορικά πέτρινα γεφύρια, δίπλα και μέσα σε κοίτες ποταμών, κάτω από τις αετοφωλιές της Τύμφης και μέσα στα καλντερίμια των Ζαγοροχωρίων, περισσότεροι από 2.000 λάτρεις της φύσης και του ορεινού αθλητισμού δοκίμασαν τις αντοχές ποδιών, καρδιάς και πνευμόνων, συμμετέχοντας σε μια από τις τέσσερις διαδρομές του φετινού The North Face Zagori Mountain Running, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Εθνικό Πάρκο Βίκου-Αώου. 

Η τζαμαρία στο «Μακεδονία» έγινε πίνακας μηνυμάτων

Εικόνα
- Μια πρωτότυπη ιδέα της διοίκησης του αεροδρομίου   «Οι Σέρβοι αγαπάνε την Ελλάδα! Εδώ βρίσκεις την καλύτερη θάλασσα!», «Η Ελλάδα τελικά θα κυριαρχήσει!», «Να ζήσεις Ελλάδα!», «Λεφτά ...δεν! Μύκονος ...ναι!». Γραμμένες βιαστικά στο χέρι σε διάφορες γλώσσες, σε χρωματιστά χαρτάκια τύπου post-it, κολλημένα στην τζαμαρία του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης,... 

Όλες οι νέες οδηγίες για τα capital controls, τις αναλήψεις και τις πιστωτικές

Εικόνα
- Αναλυτικά οι απαντήσεις σε 34 ερωτήσεις  Διευκρινίσεις αναφορικά με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τη θέσπιση περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων που περιλαμβάνει η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δίνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.