Ιδρύεται Αστυνομικό Τμήμα στην Άνω Καλεντίνη Άρτας


-Αλλαγές στα Αστυνομικά τμήματα της Ηπείρου σύμφωνα με το νέο σχέδιο

Το σχέδιο παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου στα Ιωάννινα από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τον Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου. 



Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Επιτελάρχης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο Γενικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγος Δημήτριος Σοφιός και ο Γενικός Αστυνομικός διευθυντής Ηπείρου Γεώργιος Καραΐτσης,

Παραβρέθηκαν οι βουλευτές, ο Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι άλλων φορέων.


Ειδικότερα στο Νομό Άρτας, καταργείται το Τμήμα Περιφερείας που λειτουργούσε και κάλυπτε μία μεγάλη περιοχή και στο εξής θα λειτουργούν το Αστυνομικό Τμήμα Άρτας, το Αστυνομικό Τμήμα Βουργαρελίου και το Αστυνομικό Τμήμα Γεωργίου Καραισκάκη με έδρα την Άνω Καλεντίνη.

Τρεις ορεινές κοινότητες των Κεντρικών Τζουμέρκων θα καλύπτονται από το Αστυνομικό Τμήμα Πραμάντων ως το πλησιέστερο... Με τον τρόπο αυτό σπάνε ουσιαστικά και τα στεγανά που έβαζε η διοικητική διαίρεση μεταξύ όμορων περιοχών.

Κερδισμένος και ικανοποιημένος ο Π. Μίγδος

Κερδισμένος και φυσικά ικανοποιημένος έφυγε από τα Γιάννινα ο Περικλής Μίγδος, δήμαρχος του ορεινού δήμου Γεωργίου Καραισκάκη.

Πολλές οι τοπικές κοινότητες, ακόμη περισσότεροι οι οικισμοί. Με δύσκολη οδική πρόσβαση...

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της αστυνομίας, το οποίο είχε παρουσιάσει νωρίτερα ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, προέβλεπε την κάλυψη της αστυνόμευσης από όμορα αστυνομικά τμήματα.

Ο Δήμαρχος κατά την παρέμβαση του ανέλυσε τα μειονεκτήματα της πρότασης αυτής και την αναγκαιότητα ίδρυσης τμήματος στην Άνω Καλεντίνη.

Μάλιστα ο Δήμος παρέχει όλες τις υποδομές για τη φιλοξενία του...

Και η πρόταση έγινε αμέσως αποδεκτή από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στο εξής λοιπόν ο Δήμος Γεωργίου Καραισκάκη θα έχει το δικό του τμήμα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση και κυρίως για την ασφάλεια και των κατοίκων στα ορεινά... Στην άλλη Ελλάδα..

Ο προγραμματισμός 


Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τον Γενικό Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη Δημήτρη Αναγνωστάκη η διαβούλευση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου και η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών θα πάρει σάρκα και οστά τον Μάρτιο μαζί με τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία.

«Πρωταρχικός στόχος είναι η αναδιάρθρωση των κατακερματισμένων μονάδων ώστε να δημιουργήσουμε μία πιο αποτελεσματική αστυνομία... Στόχος είναι να παρέχουμε υπηρεσίες στον πολίτη κι όχι να προστατεύουμε κτίρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 epiruspost.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης