Ανοίγει η αυλαία για την 3η Πανελλήνια Γενική Έκθεση


Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΤΑΣ, η οποία αρχίζει την Κυριακή 27/9/2015 και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 3/10/2015, είναι όπως τονίζεται, μια ραγδαία αναπτυσσόμενη έκθεση και διοργανώνεται στον Εκθεσιακό χώρο της Άρτας

Στο χώρο όπου το ίδιο διάστημα γίνεται η εμποροπανήγυρη, από την «Αρταίων Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ» και με την αιγίδα του Δήμου Αρταίων και τη συνδιοργάνωση με το Επιμελητήριο Άρτας, την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Άρτας και τον Εμπορικό σύλλογο Άρτας. (Βίντεο - Φώτο)



Όπως ήδη ανακοινώθηκε, τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις 9:30 το βράδυ και η Έκθεση θα διαρκέσει μια εβδομάδα, ενώ παράλληλα στόχο αποτελεί συνολικά η τόνωση της κίνησης σε όλη την τοπική αγορά για το ίδιο διάστημα με σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων σε συνεργασία Εμπορικού Συλλόγου και Δήμου Αρταίων.

 Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ, Γιώργο Πανέτα, η συμμετοχή των εκθετών είναι αρκετά μεγάλη τόσο από επιχειρήσεις του νομού όσο και από περιοχές εκτός γεωγραφικών ορίων του.


Ο χώρος που θα φιλοξενήσει την φετινή τρίτη Γενική Εμπορική Έκθεση Άρτας, είναι αρκετά μεγαλύτερος από τον περυσινό, στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλεται ώστε να αποτελέσει σταδιακά θεσμό για την περιοχή.

Έτσι συνολικά φέτος το εμβαδόν της έκθεσης ανέρχεται σε 2.000 τετραγωνικά μέτρα, και ήδη καταγράφεται σημαντικό ενδιαφέρον από τοπικές επιχειρήσεις για συμμετοχή με προβολή τους στα περίπτερα που έχουν διαμορφωθεί.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 50 επιχειρήσεις από το νομό Άρτας και άλλες 30 ακόμη από άλλους νομούς.

Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης: 10:30 π.μ. έως 14.00 μ.μ. και 17.00 εως 23.30μ.μ.


Η έκθεση πραγματοποιείται παράλληλα με το παραδοσιακό παζάρι (εμποροπανήγυρη) και κάθε χρόνο ο αριθμός των επισκεπτών ξεπερνάει τις 50.000, γεγονός που προσφέρει τεράστια επισκεψιμότητα στην έκθεση.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις Αρτινές Επιχειρήσεις εφαρμόστηκε το ποσοστό έκπτωσης του 30% από την ΑΔΑΕ-ΟΤΑ στην ενοικίαση των περιπτέρων όπως άλλωστε συνέβη και πέρυσι ενώ αντίστοιχα συμβαίνει και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που μετέχουν στο κομμάτι της εμποροπανήγυρης στο χώρο έξω και γύρω από την έκθεση.

Οι θέσεις αυτές, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ, θα ξεκινήσουν επίσης να στήνονται εντός της εβδομάδας και το ενδιαφέρον για συμμετοχή έχει καταγραφεί υψηλό και σε αυτό το κομμάτι της διοργάνωσης.

Σε ότι αφορά το κόστος για τις διάφορες θέσεις είναι κλιμακούμενο όπως πάντα συμβαίνει ανάλογα με το εμβαδόν και το σημείο που βρίσκονται κι ως εκ τούτου η διακύμανση τιμών είναι αρκετά μεγάλη, ξεκινώντας από 500 ευρώ για τις μικρότερες και φτάνοντας μέχρι του ποσού των 1.800 ευρώ για πολύ μεγάλες και ιδιαιτέρως προσβεβλημένα σημεία.



Όραμα των διοργανωτών είναι η έκθεση να αποτελέσει πανελλήνιο σημείο αναφοράς και για αυτό θα χρησιμοποιηθούν όλα τα σύγχρονα μέσα προβολής.

Έτσι η προώθηση της έκθεσης, γίνεται χρησιμοποιώντας όλα τα παραδοσιακά και σύγχρονα μέσα μαζικής επικοινωνίας, όπως τηλεόραση, ραδιόφωνο, καταχωρήσεις σε τύπο και ειδικά περιοδικά, διαδίκτυο, ειδική αρθρογραφία.


Μέλημα είναι, η Έκθεση να επικεντρωθεί, στην ανάδειξη και την προώθηση νέων ιδεών και καινοτόμων προϊόντων, καθώς και στην τόνωση της αγοράς με την σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ επισημαίνεται ότι: "Είμαστε διατεθειμένοι να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης μέσω μιας μελετημένης και εκτεταμένης διαφημιστικής προβολής".


 ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ:
Τοπικά και παραδοσιακά προϊόντα, είδη διατροφής, προϊόντα τεχνολογίας, ενεργειακά προϊόντα, εταιρείες τεχνολογίας και παροχής υπηρεσιών, κ.α.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Ανοιχτά Δευτέρα και Τετάρτη τα καταστήματα

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τα μέλη του αποφάσισε για την περίοδο της 3η Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Άρτας και του παζαριού από 27/9/15 έως 3/10/15 τα εξής :

1. Τα καταστήματα να είναι ανοιχτά την Δευτέρα 28/9/15 και την Τετάρτη 30/9/15 το απόγευμα από τις 17:30 έως 21:00. 

2. Να υπάρχουν στα καταστήματα προσφορές όλη την εβδομάδα από 27/9/15 έως 3/10/15. 

Όλα τα απογεύματα την περίοδο της 3η Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Άρτας και του παζαριού από 27/9/15 έως 3/10/15 θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης (θα ανακοινωθούν με νέο δελτίο τύπου αναλυτικά) σε συνεργασία με την ΑΔΑΕ-ΟΤΑ.

Οι συνάδελφοι που έχουν υπαλλήλους θα πρέπει τα απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης που θα είμαστε ανοιχτά να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην εφαρμογή της νομοθεσίας.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης