Πρώτες πύρινες εστίες στο Δρυμό Ακτίου – Βόνιτσας


-Από νωρίς οι πρώτες πύρινες εστίες στην Αιτωλοακαρνανία- τέθηκε στον Γ. Πανούση το θέμα της ΜΑΕΔΥ 

Μικρής έκτασης  φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του Δρυμού Ακτίου – Βόνιτσας κινητοποίησε χθες όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμφιλοχίας. 



Ευτυχώς η φωτιά εξαπλώθηκε σε λίγα τετραγωνικά μέτρα και έκαψε ξερά χόρτα κυρίως, προκαλούμενη, πιθανότατα, από αμέλεια.

Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής δεν κρύβουν πάντως την ανησυχία τους για το γεγονός ότι οι πρώτες εστίες φωτιάς ξέσπασαν φέτος από πολύ νωρίς, κάτι στο οποίο συμβάλλει σαφώς και υψηλή για την εποχή θερμοκρασία.

Ανησυχία υπάρχει λόγω και της κατά πάσα πιθανότητα μη ύπαρξης κλιμακίου της ΜΑΕΔΥ στο αεροδρόμιο του Αγρινίου τη φετινή αντιπυρική περίοδο. Οι αλλαγές στον σχεδιασμό της αεροπορίας, συνετέλεσαν και στο να υπάρχουν σοβαρές σκέψεις να μην εδρεύσουν τα πετζετέλ φέτος το καλοκαίρι στο αεροδρόμιο στο Δοκίμι, κάτι που θα δυσχεράνει κατά πολύ το αντιπυρικό έργο, αφού από το Άκτιο δεν είναι εφικτή η κάλυψη ολόκληρης της έκτασης του νομού.

Το θέμα έθεσαν σήμερα οι διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού αλλά και η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σατρακά στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση σε συνάντηση που είχαν μαζί του κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα, αλλά και στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος  Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Παπαγεωργίου.

Επίσημη απάντηση δεν υπήρξε, ενώ επισημάνθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως οι εξελίξεις είναι περισσότερο θέμα αεροπορίας. Όλα πάντως θα έχουν ξεκαθαρίσει μέχρι τις αρχές Ιουνίου, αφού τα κλιμάκια θα πρέπει να έχουν εγκατασταθεί μέχρι τις 15/6.

agriniopress.gr

Σχόλια

  1. Θα κλάψουν μανούλες αν δεν έρθει κλιμάκιο της 359 ΜΑΕΔΥ στο Aγρίνιο. Δεν μπορεί ποτέ να φτάσει πεζοπόρο τμήμα της Π.Υ στη βάση της φωτιάς λόγω υψηλών θερμοκρασιών και καπνού. Μόνο απο αέρος με ρίψεις κόβεται το μέτωπο. Νωπές οι πληγές πριν ενα χρόνο στην Άρτα με την φωτιά που ξεκίνησε απο το Γλυκόριζο, αν δεν επιχειρούσαν τα δύο CL 215 η φωτιά θα έφτανε στο Πέτα. Τα παθήματα μάλλον δεν γίνονται μαθήματα... Tα PZL M18 με ρίψεις νερού ή επιβραδυντικού σβήνουν στην αρχή την φωτιά πριν γίνει 1ο θέμα στα δελτία ειδήσεων των ΜΜΕ.

    https://www.youtube.com/watch?v=SnQ5ndeNSL4

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ