Φτάνει ελικόπτερο στα Τζουμέρκα για την διάσωση του 58χρονου ορειβάτη


Καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας,συνεχίστηκε η επιχείρηση για τη διάσωση του 58χρονου ορειβάτη, που τραυματίστηκε στην περιοχή "Λυρέ" ,σε υψόμετρο 1.900 μέτρων, κάτω από την κορυφή Στρογγούλα, των Τζουμέρκων.



Οι άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ,κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα, όμως ήταν αδύνατο να μεταφέρουν πεζοί, τον 58χρονο.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, ζήτησε τη συνδρομή ελικοπτέρου για την μεταφορά του τραυματισμένου ορειβάτη.

Τελικά με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε το ελικόπτερο από την Αθήνα,το οποίο μάλιστα κάνει αυτή την ώρα ανεφοδιασμό στο αεροδρόμιο του Ακτίου και σε λίγο θα προσεγγίσει το σημείο που βρίσκεται ο.... τραυματίας (συντεταγμένες Β 39'29΄9,11" Α21'07'1,93"), για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο.

"Όπως και σε παλαιότερες ορεινές διασώσεις,έτσι και σήμερα,από τις υπηρεσίες της Αθήνας, ετέθη θέμα κάλυψης του κόστους για την επιχείρηση του ελικοπτέρου. Έτσι,τις πενήντα χιλιάδες ευρώ που θα κοστίσει η συγκεκριμένη επιχείρηση,θα πληρώσει η Περιφέρεια Ηπείρου καθώς δεν υπήρχε άλλη λύση.

Διαβάστε ακόμη ΕΔΩ

epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης