Άρτα: Στη ΚΟΜΔΕ το καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων


-Από Δευτέρα 2 Μαρτίου ξεκινάει η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων και η μεταφορά τους στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων

Ο Δήμαρχος Αρταίων ανακοίνωσε ότι ο Δήμος είχε ζητήσει από την ΑΔΑΕ ΟΤΑ, να παραχωρήσει στον Δήμο Αρταίων τους χώρους του πρώην εργοταξίου της ΚΟΜΔΕ, στην περιοχή ΙΜΑΡΕΤ, για να γίνουν εκεί οι εγκαταστάσεις για το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων.




Το αίτημα εγκρίθηκε με την αρ. 5/2015 απόφαση του Δ.Σ. της ΑΔΑΕ ΟΤΑ. Ο κ. Τσιρογιάννης, κατά την εισήγησή του, τόνισε χαρακτηριστικά «Οι χώροι αυτοί, είχαν αρχικά παραχωρηθεί κατά χρήση από τη Νομαρχία Άρτας στον Δήμο Αρταίων το έτος 1991, και χρησιμοποιούνταν ως αμαξοστάσιο των οχημάτων και μηχανημάτων της Νομαρχίας, αλλά και ως εργοτάξιο, καθώς διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή και τις προδιαγραφές για τον σκοπό αυτό.

Παρόλα ταύτα, όλα αυτά τα χρόνια οι χώροι αυτοί, ουδέποτε, χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό για τον οποίον παραχωρήθηκαν και παραμένουν ανεκμετάλλευτοι και σε πλήρη αχρησία. Ο Δήμος μας, επιθυμεί την αξιοποίηση των χώρων αυτών, με την άμεση στέγαση του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το οποίο αποτελεί τη λύση στο σοβαρό πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στην περιοχή μας, αλλά και με τη μελλοντική στέγαση του αμαξοστασίου του Δήμου, του πρατήριου υγρών καυσίμων, των αποθηκών του δήμου, των χώρων διαμονής των εργαζομένων των εξωτερικών συνεργείων, του συνεργείου οχημάτων και μηχανημάτων κτλ».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι εργασίες στην ΚΟΜΔΕ προχώρησαν με ταχείς ρυθμούς και τώρα βρίσκονται σε τελικό στάδιο. Μάλιστα, από τη Δευτέρα 2 Μαρτίου ξεκινάει η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων και η μεταφορά τους στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης