ΑΡΤΑ: Άνθρακες ο θησαυρός του Τζίμα!


-Φήμες για τεράστια δωρεά αναστάτωσαν τη Μητρόπολη και το Γηροκομείο Άρτας 
-Ψεύδη τα περί κληρονομιάς 4.000.000 ευρώ 

 Οι φήμες και οι συζητήσεις των Αρτινών, για τον γνωστό έμπορο της Άρτας Δημήτριο Τζίμα, από τότε που έφυγε από τη ζωή, αλλά και όταν ζούσε, έφταναν στα όρια του μύθου, αφού έκαναν λόγο για εκατομμύρια καταθέσεων στις τράπεζες, αλλά και για χιλιάδες λίρες, που ο μακαρίτης πλέον συμπολίτης μας είχε στην κατοχή του. 



Στις συζητήσεις εκείνο που κυριαρχούσε ήταν που θα πάνε τα χρήματα, επειδή ο μακαρίτης δεν είχε κάνει οικογένεια δικιά του.

Στις παρέες κυκλοφορούσε από στόμα σε στόμα, πως ο εύπορος συμπολίτης μας άφησε όλα του τα χρήματα στη Μητρόπολη και στο Γηροκομείο Άρτας. Και η φαντασία άρχισε να οργιάζει, μαζί και οι διαδόσεις πως η Μητρόπολη Άρτας και το Γηροκομείο, «κληρονόμησαν» 4.000.000 ευρώ!!

Αποτέλεσμα αυτών των διαδόσεων, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Γηροκομείου, ήταν να μην στηρίζουν οι συμπολίτες το έργο του, «γιατί στα αιτήματά μας για οικονομική βοήθεια μας απαντούν ότι δεν έχουμε καμία ανάγκη αφού κληρονομήσαμε τόσα εκατομμύρια»!!!

 Απαραίτητη λοιπόν θεωρήθηκε η διευκρίνιση, ειδικά δε μετά την δημοσίευση της Διαθήκης της Βούλγαρη Μαρίας, το γένος Γεωργίου και Σοφίας Τζίμα, (αδελφής του Δημ. Τζίμα), στην οποία η διαθέτης, μεταξύ άλλων, «αφήνει» και στο Γηροκομείο Άρτας ένα περιβόλι 1,5 στρέμματα!

 Στην ανακοίνωση της Διευθύνσεως από το Γηροκομείο Γεωργίου και Σοφίας Μάτσου, με τίτλο «Διευκρινίσεις» αναφέρονται τα εξής: «Στις 20.10.2014 δημοσιεύτηκε η υπ.αριθμ. 4658-10.06.2014 Δημόσια Διαθήκη της Βούλγαρη Μαρίας, το γένος Γεωργίου και Σοφίας Τζίμα, στην οποία η διαθέτης, μεταξύ άλλων, «αφήνει» και στο Γηροκομείο Άρτας ένα περιβόλι.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Στο Γηροκομείο Άρτας αφήνω ένα περιβόλι εσπεριδοειδών δέντρων εκτάσεως, σύμφωνα με τον τίτλο κτήσεως (1.500 τ.μ) και σύμφωνα με το Κτηματολόγιο (1.526,26 τ.μ) με αρ. ΚΑΕΚ 04010-4008015 που βρίσκεται στη θέση «Kαστέλι», της κτηματικής περιφέρειας «Τοπ-Αλτί» Άρτας.

Ευχαριστούμε για τη δωρεά, ευχόμενοι υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτής καθώς και του αδερφού της Δημητρίου Τζίμα, του οποίου και την περιουσία ως κληρονόμος αυτού διαχειρίστηκε…

Επειδή όμως από την ημέρα θανάτου του αδερφού της και στη συνέχεια, ευρέως διαδόθηκε (ψευδώς φυσικά) ότι η Μητρόπολη και το Γηροκομείο κληρονόμησαν από τον μακαριστό Δημήτριο Τζίμα 4.000.000 ευρώ (Τέσσερα Εκατομμύρια Ευρώ), θέλουμε να δηλώσουμε ότι πέραν του ανωτέρω κτήματος του ενάμισι στρέμματος, δεν αφέθηκε στη Μητρόπολη ή στο Γηροκομείο ούτε ένα ευρώ. Δεν γνωρίζουμε πως, από ποιους και γιατί διαδόθηκε αυτή η ψεύτικη φήμη.

Το σίγουρο όμως είναι ότι έκανε μεγάλη “ζημιά” στο Γηροκομείο μας, γιατί στα αιτήματά μας για οικονομική βοήθεια μας απαντούν ότι δεν έχουμε καμία ανάγκη αφού κληρονομήσαμε τόσα εκατομμύρια. Για την αποκατάσταση της αλήθειας και μετά τη δημοσίευση της Διαθήκης, θεωρήσαμε αναγκαίο να προβούμε στην εν λόγω ανακοίνωση.

Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι οι φιλότιμοι και φιλάνθρωποι συμπολίτες μας θα συνεχίσουν να βοηθούν, να στηρίζουν και να συμπαραστέκονται στο Ίδρυμά μας, το οποίο επί έξι σχεδόν δεκαετίες προσφέρει αγάπη, στοργή, ζεστασιά, σε τόσους πονεμένους και φτωχούς, μοναχικούς και άρρωστους συνανθρώπους μας της τρίτης ηλικίας»

 ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης