Νέα εισαγγελική έρευνα για τα παράνομα πτυχία


-Κεντρικό ρόλο έχουν οι περίπου 2.000 παράνομοι τίτλοι σπουδών που εξέδιδαν επί σειρά ετών ιδιωτικά ΤΕΕ στην Άρτα

Οκτώ ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από όταν αποκαλύφθηκε η μεγάλη φάμπρικα την οποία είχαν στήσει ΙΕΚ στην Ήπειρο, ειδικά στην Άρτα και τα Γιάννινα, κι ακόμη η υπόθεση δεν έχει διαλευκανθεί.



Το τελευταίο διάστημα ο Εισαγγελέας Ιωαννίνων ξεκίνησε νέα έρευνα ενώ ο φάκελος έχει σταλεί στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Ο Ειδικός Γραμματέας των Επιθεωρητών Διοίκησης με εντολή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχωρά σε εξονυχιστικό έλεγχο των τίτλων με σκοπό να διαπιστωθεί ποιοι από τους κατόχους των τίτλων έχουν διοριστεί στο δημόσιο τομέα. 

Για το ζήτημα της Άρτας η ΟΙΕΛΕ έχει ζητήσει από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου να συγκροτηθεί νέα επιτροπή που θα ασχοληθεί με την ακύρωση των παράνομων τίτλων, διότι την παλιά επιτροπή είχε συγκροτήσει ένας εκ των πρωταγωνιστών, ως εκπρόσωπος της διοίκησης, στην έκδοση των τίτλων.

Η ΟΙΕΛΕ και οι υπόλοιποι κοινωνικοί εταίροι που συμμετέχουν στην επιτροπή αντιστοίχισης του εθνικού με το ευρωπαϊκό πλαίσιο προσόντων προχώρησαν σε καταγγελία προς το European Advisory Group for Education για τους παράνομους και πλαστούς τίτλους σπουδών που εκδίδονται από ιδιωτικούς παρόχους εκπαίδευσης.

Στην καταγγελία αυτή κεντρικό ρόλο έχουν οι περίπου 2.000 παράνομοι τίτλου σπουδών που εξέδιδαν επί σειρά ετών ιδιωτικά ΤΕΕ στην Άρτα με τη συνενοχή και τη συνέργεια εκπροσώπων της τοπικής διοίκησης της εκπαίδευσης. 

Αποστείλαμε με CD αναλυτική κατάσταση που περιέχει τα ονόματα των κατόχων των τίτλων αυτών στην Επιτροπή, με αποτέλεσμα η Κομισιόν να παγώσει τη διαδικασία αντιστοίχισης των πλαισίων προσόντων μέχρι η ελληνική κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να διασφαλιστεί η νομιμότητα έκδοσης τίτλων σπουδών από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

 epiruspost.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ