ΠΗΓΕΣ: Το Σέλτσο ξαναβρίσκει τη χαμένη του αίγλη


Έπρεπε να περάσουν κάποιες δεκαετίες, αν όχι αιώνες, ώστε να διαμορφωθεί όπως το αξίζει ο ιστορικός χώρος της Ι.Μ. Σέλτσου στις Πηγές Άρτας, καθώς και η βελτίωση της οδικής πρόσβασης προς αυτόν τον χώρο. (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)



Με ικανοποίηση είδαμε στο ιστολόγιο pigesartas.gr  φωτογραφίες, οι οποίες πιστοποιούν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι όλα αλλάζουν σ' αυτόν τον πανέμορφο, αλλά και ιστορικό όπως προαναφέραμε τόπο της ορεινής Άρτας.

Οι εργασίες αποκατάστασης - αναστύλωσης των κελιών της Ιεράς Μονής Σέλτσου, γίνονται υπό την επίβλεψη της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ανάδοχος του έργου είναι ο Πολιτικός Μηχανικός Θανάσης Κρεμπούνης, ο οποίος με το εξειδικευμένο συνεργείο του προχωρεί γρήγορα και ικανοποιητικά. Έτσι, όλα δείχνουν ότι με το μεγάλο μεράκι που διακρίνει αυτό το συνεργείο, τα κελιά ξαναπαίρνουν την αρχική τους εικόνα και ξαναζωντανεύουν.... την ιστορία σ' αυτή την περιοχή !!     

Θα ήταν δώρο άδωρο, αν αυτή η αποκατάσταση - αναστήλωση των κελιών, δεν συνοδεύονταν με τις εργασίες βελτίωσης του δρόμου, ο οποίος συνδέει τις Πηγές με την Ι.Μ. Σέλτσου. Ένας δρόμος (;), που ότι και να πει κανείς γι αυτόν λίγα θα είναι...

Έτσι σ' αυτό λοιπόν το βραχοστένεμα του Ασπροπόταμου (Αχελώου), τις τελευταίες ημέρες, το συνεργείο του Πολιτικού Μηχανικού Στέφανου Κασαή, δίνει τη μάχη του για αυτή την βελτίωση του δρόμου και την σύνδεση των Πηγών με το ιστορικό μοναστήρι.

Κλείνοντας αυτή την αναφορά μας για την ανάδειξη του ιστορικού χώρου της Ι.Μ. του Σέλτσου θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτή έγινε -κατά την ταπεινή μας γνώμη- λόγω της ευαισθησίας του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη πάνω σε τέτοια θέματα.

Αφού λοιπόν για μισό αιώνα, Υπουργοί, Βουλευτές, Νομάρχες της Άρτας, δεν κατάφεραν να εντάξουν αυτόν χώρο σε κάποιο πρόγραμμα, ώστε να χρηματοδοτηθούν οι όποιες παρεμβάσεις στον ιστορικό αυτό χώρο, το κατάφερε ο κ. Καχριμάνης σε μια πρώτη κίνηση ανάδειξης της ιστορίας του...

Ελπίζουμε ότι αυτή η παρέμβαση να έχει και συνέχεια, ανάλογα φυσικά με τα οικονομικά της Περιφέρειας Ηπείρου.  

Ν.Κ.

Φώτο από τα κελιά
        







Φώτο από τον δρόμο













Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης