Κρεμπούνης: Θα κάνουμε ότι μπορούμε στο Σέλτσο


Μενέλαος Παπαδημητρίου:  Το ΣΕΛΤΣΟ για μένα είναι η Ναυαρχίδα της ευρύτερης Περιοχής ΡΑΔΟΒΥΖΙΩΝ και ΑΡΓΙΘΕΑΣ, της ΚΟΙΛΑΔΑΣ του ΑΧΕΛΩΟΥ

Με αφορμή την χθεσινή ανάρτησή μας με τον τίτλο, Πηγές: Το Σέλτσο ξαναβρίσκει την χαμένη του αίγλη ,ο ανάδοχος του έργου, Πολιτικός Μηχανικός Αθανάσιος Κρεμπούνης, αναφερόμενος στην όλη προσπάθεια, επισήμανε με σχόλιό του στο fb, ότι η νομοθεσία σχετικά με τα Δημόσια έργα μας δυσκολεύει για το τελικό αποτέλεσμα. Επίσης στο fb υπήρξαν πάρα πολλά σχόλια όπως αυτό του γνωστού Δικηγόρου από την Αργιθέα κ. Μενέλαου Παπαδημητρίου.



Ο κ. Κρεμπούνης μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνουν και άλλες εργασίες, ώστε όλα να προχωρήσουν όπως πρέπει. Σημειώνουμε και επαναλαμβάνουμε ότι το εξειδικευμένο συνεργείο του προχωρεί γρήγορα και ικανοποιητικά, ώστε τα κελιά να ξαναπάρουν την αρχική τους εικόνα και να ξαναζωντανέψουν την ιστορία σ' αυτή την περιοχή.

Το προσεκτικό σχόλιο του κ. Κρεμπούνη

"Ελπίζουμε όλα να προχωρήσουν όπως πρέπει και να λυθούν και κάποια προβλήματα στα χαρτιά του έργου γιατί δυστυχώς η νομοθεσία Δημοσίων έργων δυσκολεύει πολλές φορές και εμάς σαν κατασκευαστές και τους επιβλέποντες αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ευελιξία στην χρήση του ποσού σύμβασης.

Πρέπει σίγουρα να εξετασθεί ξανά το 20% των ανακεφαλαιωτικών πινάκων αφού υπάρχουν περιπτώσεις που υπάρχουν χρήματα περισσευούμενα και δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να γίνουν άλλες εργασίες απαραίτητες".

Μενέλαος Παπαδημητρίου:  Το ΣΕΛΤΣΟ για μένα είναι η Ναυαρχίδα της ευρύτερης Περιοχής ΡΑΔΟΒΥΖΙΩΝ και ΑΡΓΙΘΕΑΣ, της ΚΟΙΛΑΔΑΣ του ΑΧΕΛΩΟΥ


Επίσης ο γνωστός Αργιθεάτης Δικηγόρος - Λαογράφος Μενέλαος Παπαδημητρίου με σχόλιό του στο fb τονίζει: 

"Η συνδρομή και των δικών μας αγώνων και του Τύπου (Αετός των Τζουμέρκων - Κatafylli gr, KarditsaLive Net κ.α.) για την υπόθεση του ΣΕΛΤΣΟΥ - που για μας είναι ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ - βλέποντας τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν.
 
Και βεβαίως αυτά πιστώνονται θετικά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης με τον Ανιπεριφερειάρχη κ. Βασ. Ψαθά - [πάντα τη αιτήσει των πρώην Δημάρχων κ.κ. Δημητρίου Γαλλίκα και Μιχαήλ Γκούζια, της Αδελφότητας Πηγιωτών και βέβαια τη συνδρομή της Περιφερειακής Συμβούλου Μαρίας Τσολάκη κ.α. πολλών που ένωσαν τη φωνή τους], που άκουσαν έχοντας επισκεφτεί το μνημείο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού και βεβαίως σχηματίσει και προσωπική άποψη. 

Ο νέος Δήμαρχος κ. Περικλής Μίγδος είναι βέβαιο πως έχει και αυτός στη θέλησή του προτεραιότητα για την υπόθεση του ΣΕΛΤΣΟΥ. 

Το ΣΕΛΤΣΟ για μένα είναι η Ναυαρχίδα της ευρύτερης Περιοχής ΡΑΔΟΒΥΖΙΩΝ και ΑΡΓΙΘΕΑΣ, της ΚΟΙΛΑΔΑΣ του ΑΧΕΛΩΟΥ για την προσέλκυση επισκεπτών-προσκυνητών και κατ΄επέκταση σημαντικός πόλος για την ανάπτυξή της!!!..

Απόσπασμα της ομιλίας του από τον πανηγυρικό λόγο του στο Σέλτσο και βίντεο

Στη συνέχεια ο κ. Παπαδημητρίου παραθέτει εδώ ένα απόσπασμα από τον πανηγυρικό του λόγο στις 23.8.2012 (ολόκληρη την ομιλία μου μπορείτε να τη δείτε και σε βίντεο πατώντας εδώ στο λίνκ : https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web...

Αγαπητέ Δήμαρχε,
έχουμε ένα κόσμημα και πρέπει να το διαφυλάξουμε. Υπάρχουν πολλοί που μπορούν να βοηθήσουν αρκεί να αξιοποιηθούν ανάλογα.
Κυρίες και Κύριοι,
χρειάζονται σήμερα εδώ και ο θρησκευτικός και ο ιστορικός και ο
συναισθηματικός λόγος.
Χρειάζεται όμως και ο σημερινός λόγος, ο λόγος για τη σημερινή κατάσταση. 
 
Ελπίζαμε ότι με τα έργα του Φράγματος Συκιάς και της Εκτροπής του Αχελώου θα εξασφαλιζόταν μία ασφαλής πρόσβαση και μία προστασία γενικότερα της Ιεράς Μονής και των άλλων μνημείων της κοιλάδας του Αχελώου. 

Όμως τα έργα αυτά δυστυχώς από έργα εκτροπής κατέληξαν σε έργα ντροπής για τη χώρα μας με καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον και την περιοχή μας. Την Κουτσοκαμάρα την έθαψαν, τα απομεινάρια της θρυλικής Γέφυρας Κοράκου σχεδόν εξαλείφθηκαν, η Κούλια καταρρέει και οι διαχειριστές - Κυβερνώντες και Εταιρίες – όλα αυτά τα χρόνια δε σείστηκαν… Αλλά τι να λέω τώρα…Τα λεφτά ήθελαν αυτοί και μερικοί άλλοι «οικονομισσάριοι» και δεν θέλουν τα μνημεία και την ιστορία του Έθνους… Για αυτό φτάσαμε ως εδώ, ως τον πάτο. 
 
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ που έγιναν για ένταξη του ΣΕΛΤΣΟΥ στις γιορτές 100ετηρίδας από την απελευθέρωση της Ελλάδας δεν υιοθετήθηκαν παρά μόνο οι τότε Κυβερνώντες έδωσαν υπόσχεση ότι θα ενταχθεί σε εκδηλώσεις της Ηπείρου. Αλλά ούτε αυτό έγινε ίσως γιατί πάλι έπρεπε
μάλλον να αναδειχτούν άλλες περιοχές με εμπορικό ενδιαφέρον. 

Οι χίλιες και πλέον ζωές που χάθηκαν σε λίγα 24ωρα με τον πιο βάρβαρο τρόπο δεν πληρούσαν μάλλον τα κριτήρια και δεν επαρκούσαν για ένα Εθνικό Μνημόσυνο. Μόνη θετική κίνηση από την Πολιτεία είναι ο χαρακτηρισμός της Τοπικής Κοινότητας Πηγών ως ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΔΡΑΣ του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη χάριν αυτού του Ιερού και Ιστορικού μνημείου του Σέλτσου και των μαρτυρικών γεγονότων που διαδραματίσθηκαν εδώ. Αυτό όμως κ. Δήμαρχε δημιουργεί μεγάλες υποχρεώσεις και πρέπει να αξιοποιηθεί για την ανάδειξη αυτού του χώρου στο επίπεδο που του ταιριάζει.
 
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ 1) Πρέπει να εξασφαλιστεί η επισκεψιμότητα της Ι. Μονής όλο το χρόνο με την ασφαλτόστρωση του δρόμου που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη θρησκευτικού τουρισμού. Έχει και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον αλλά και μπορεί να συμβάλλει και
στον ορεινό τουρισμό. .............................................................
..........................Μενέλαος Νικ. Παπαδημητρίου..........
 

Υ.Γ. Σημειώνουμε εδώ και θυμίζουμε ότι ο κ. Μενέλαος Παπαδημητρίου είναι εκ των πρωτεργατών για την ανακατασκευή της ιστορικής γέφυρας Κοράκου

Διαβάστε ακόμη ΕΔΩ

 
 





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης