Με μουσική Μίκη Θεοδωράκη μάχονται οι Κούρδοι...


...Κατά των τζιχαντιστών στο Κομπάνι 

 Τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη από την ταινία Ζ χρησιμοποίησαν σε βίντεο Κούρδοι, σε μία προσπάθεια να εμψυχώσουν τους μαχητές που υπερασπίζονται την πόλη Κομπάνι από τους τζιχαντιστές. (Βίντεο)



Το βίντεο αναφέρεται στον αγώνα των γυναικών-πολεμιστριών που δίνουν τη μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές προκειμένου να υπερασπίσουν τα εδάφη τους στη Συρία και το Ιράκ.

Στο βίντεο που δημιούργησαν Κούρδοι  δείχνει γυναίκες που μάχονται στην πολιορκούμενη πόλη και η μουσική επένδυση ξεκινά με τον «Αντώνη» και συνεχίζει με το «Ποιος δεν μιλά για τη λαμπρή».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο «Αντώνης» που λαμβάνει παγκόσμια διάσταση. Το 2001 οι δυνάμεις της Βόρειας Συμμαχίας καταλαμβάνουν την Καμπούλ και εκδιώκουν τους Ταλιμπάν από την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Οι κάτοικοι τους υποδέχονται με πανηγυρισμούς, τραγουδώντας με μία αυτοσχέδια «εκτέλεση» το συγκεκριμένο τραγούδι.

Ο «Αντώνης» περιλαμβάνεται στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Μαουτχάουζεν» και το «Ποιος δεν μιλά για τη λαμπρή» στο «Ένας Όμηρος».

Και τα δύο κομμάτια χρησιμοποιήθηκαν στο soundtrack της ταινίας του Κώστα Γαβρά «Ζ», παραγωγής 1969, με θέμα τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Η ταινία είχε αποσπάσει σπουδαίες διακρίσεις, ενώ η μουσική του Θεοδωράκη είχε κερδίσει BAFTA στην αντίστοιχη κατηγορία.


tanea.gr,ethnos.gr

Σχόλια

  1. MOY ΣΗΚΩΘΗΚΕ Η ΤΡΙΧΑ ΚΑΓΚΕΛΟ!!!! ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΦΕΔΙΑ ,ΑΡΑΛΙΚΙ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ