ΑΡΤΑ: Έναρξη πτήσεων και δημιουργία σχολής πιλότων

Η πίστα του πεδίου προσγείωσης στα Κολομόδια Άρτας

Αεροδρόμιο Αράχθου, Σμηναγός (Ι) Αναστάσιος Μπαλατσούκας 

Η Αερολέσχη Δυτικής Ελλάδος με πρόεδρο τον Σμηναγό Ιπτάμενο της πολεμικής Αεροπορίας Δημήτρη Κώστα βαδίζει με ταχύτατους ρυθμούς στην έναρξη πτήσεων στην Άρτα και στη δημιουργία σχολής πιλότων. 



Το αεροδρόμιο πήρε επίσημη ονομασία από το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων "Αεροδρόμιο Αράχθου Σμηναγός (Ι) Αναστάσιος Μπαλατσούκας", δίνοντας τη μέγιστη τιμή στον άτυχο πεσόντα, πιλότο των F-16 από την Άρτα, στις 26 Αυγούστου 2010.

Ποια είναι η Αερολέσχη

Η Αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας ιδρύθηκε το 2011. Είναι αεραθλητικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα την Άρτα.

Στην Αερολέσχη παραχωρήθηκε δημοτική έκταση από τον δήμο Νικολάου Σκουφά στα Κολομόδια Άρτας για την δημιουργία πεδίου προσγείωσης.

Μπορείτε να απολαύσετε τοπικές πτήσεις πετώντας πάνω από την Άρτα και να ζήσετε την εμπειρία των εκπαιδευτικών πτήσεων πετώντας με πιλότους της πολεμικής αεροπορίας. Σκοπός της Αερολέσχης είναι η ανάπτυξη αεροπορικής ιδέας, πτήσεις πυροπροστασίας στην ήπειρο και η ανάπτυξη του τουρισμού σε συνεργασία με άλλες Ιταλικές Αερολέσχες.

Οι εκπαιδευτές της Αερολέσχης Δυτικής Ελλάδας προέρχονται όλοι από την Σχολή Ικάρων. Αποτελώντας έτσι την μοναδική αερολέσχη στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή με το μεγαλύτερο επίπεδο εκπαίδευσης σε θέμα γνώσεων, ασφάλειας και εμπειρίας καθώς έχουν όλοι πανω από 1.000 ώρες πτήσεων στο ενεργητικό τους στην πολεμική αεροπορία.

Σμηναγός ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Γεννήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1977 στην Άρτα.

Εισήλθε στην Σχολή Ικάρων το 1997 και αποφοίτησε το 2001, οπότε τοποθετήθηκε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα, για εκπαίδευση στα αεροσκάφη Τ-2.

Τον Αύγουστο 2002, μετατέθηκε στην 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο, όπου εκπαιδεύτηκε στα αεροσκάφη Α-7, για να επανδρώσει την 335 Μοίρα.

Τον Ιανουάριο 2006 τοποθετήθηκε στο Σμήνος Μετεκπαίδευσης της 115 Πτέρυγας Μάχης, όπου εκπαιδεύτηκε στα νέο-παραληφθέντα αεροσκάφη F-16 Block 52 plus, ενώ με το πέρας της εκπαίδευσής του παρουσιάστηκε στην 340 Μοίρα.

Ο Αναστάσης Μπαλατσούκας, το δευτερότοκο παιδί της τρίτεκνης οικογένειας του Χριστόφορου και της Ντίνας, εγγόνι της Κατίνας του Πατσιόγα από τη Νεράιδα.

Από μικρό παιδί του άρεσαν τα αεροπλάνα και έπαιζε ολημερίς με αυτά. Και κάποια μέρα ήθελε να πετάξει σαν τον αετό, λεύτερος και δυνατός. Μπήκε στην σχολή Ικάρων το 1997 και για 13 ολόκληρα χρόνια διέσχιζε τους ελληνικούς ουρανούς.

Ήταν ένας από τους καλύτερους και πιο έμπειρους χειριστές των F-16. Τον χαίρονταν οι δικοί του, τον αγαπούσαν οι φίλοι του και τον θαύμαζαν όσοι τον ήξεραν.

Ο Σγος (Ι) Αναστάσιος Μπαλατσούκας, 33 ετών, έγγαμος, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.202 εκ των οποίων οι 580 ώρες σε F-16.

Σκοτώθηκε στις 26 Αυγούστου του 2010, σε αεροπορικό ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια διατεταγμένης πτήσεως, επιβαίνοντας στο υπ’ αριθμ. 522 μονοθέσιο F-16C αεροσκάφος, το οποίο αφίχθη στην Ελλάδα την 25 Φεβρουαρίου 2004 και είχε συμπληρώσει 1.315 περίπου ώρες πτήσεως.

Κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, δυτικά της νήσου Χρυσή, συγκρούστηκε στον αέρα με ένα διθέσιο F-16D που συμμετείχε στην άσκηση, στο οποίο επέβαινε ο Σγος (Ι) Ιωσήφ Αναστασάκης.


http://www.maxitisartas.gr/images/dimitris_kostas.jpg http://www.maxitisartas.gr/images/aerodromio_balatsoukas_image.jpg
maxitisartas.gr
 airclubartas.gr
ARTA City - ancient Amvrakia (Greece)

Σχόλια

  1. ακουμε για σχολες και πτησεις εδω και κατι χρονια κι η αληθεια ειναι οτι δεν υπαρχει απολυτως τιποτα απο οσο γνωριζω Αν υπαρχει, ενημερωστε μας για το ΦΕΚ που αδειοδοτηθηκε το αεροδρομιο, για το ΦΕΚ που πηρε αδεια η Σχολη χειριστων και αποδειξεις οτι υπαρχει αεροπλανο ιδιοκτησιας της Λεσχης.Ολα τα αλλα ειναι μπαρουφες που εχουμε ξανακουσει απο αυτους τους κυριους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδω δες για να ενημερωνεσε
      https://www.facebook.com/AerolescheDytikesElladas?fref=ts

      Διαγραφή
  2. αληθευει(εχει ακουστει και γραφτει παντου)οτι το καινουργιο αεροπλανο της λεσχης καταστραφηκε ολοσχερως με χειριστη τον προεδρο της λεσχης και πιλοτο της ΠΑ? Και περιμενετε να ερθει κοσμος να τον μαθετε να πεταει....? χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης