Στο τέλος του 2016 η Ήπειρος θα διαθέτει 202 χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμων!


Μέχρι πρόσφατα η Ήπειρος σε επίπεδο υποδομών δεν είχε να επιδείξει σχεδόν τίποτα και αποτελούσε το φτωχό συγγενή ανάμεσα στις περιφέρειες της χώρας

Όμως με την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού, την κατασκευή της Ιόνιας και του αυτοκινητόδρομου Ε-65, η μοίρα της Ηπείρου αλλάζει και πλέον μπαίνει για τα καλά στον συγκοινωνιακό χάρτη όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της ευρύτερης γεωγραφικά περιοχής. 



Σήμερα, από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας μέχρι τα σύνορα με τη Θεσσαλία (Μαλακάσι) η Ήπειρος διαθέτει 110χλμ. κλειστού αυτοκινητόδρομου.

Εάν σε αυτά προσθέσουμε και τα 17χλμ. της Ιόνιας οδού που ήδη έχουν κατασκευαστεί στο τμήμα Φιλιππιάδα-Άγιος Δημήτριος Άρτας, τότε συνολικά στην Ήπειρο διαθέτουμε 127χλμ.

Μπορεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να υποστηρίζουν ότι μέχρι το τέλος του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της Ιόνιας Οδού, όμως κάτι τέτοιο φαντάζει εξαιρετικά απίθανο.

Με βάση το σχεδιασμό του υπουργείου, στο τέλος του 2016 θα πρέπει να
έχουν ολοκληρωθεί πολλά από τα σημερινά υπό κατασκευή έργα σε αυτοκινητόδρομους σε ολόκληρη τη χώρα, γεγονός που σημαίνει ότι στην Ήπειρο θα έχει ολοκληρωθεί το τμήμα της Ιόνιας Οδού, από τα Γιάννενα μέχρι το Κομπότι, μήκους 75χλμ., οπότε το συνολικό μήκος των αυτοκινητοδρόμων στην Περιφέρεια Ηπείρου θα φτάσει τα 202χλμ.

 epirusgate.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης