"ΘΕΑΣΙΣ": Αξίζει να τις επισκεφτείς και να τις γνωρίσεις


Στις αρχές της λειτουργίας αυτού του ιστολογίου, είχαμε κάνει μια μικρή αναφορά για τις αγροτουριστικές κατοικίες "ΘΕΑΣΙΣ", οι οποίες βρίσκονται στη Τζουμερκιώτικη περιοχή "Συγγενά" Κτιστάδων Άρτας

Πέρασε καιρός από τότε και σήμερα θέλουμε να ξανακάνουμε μια νέα αναφορά, γιατί η προσπάθεια του Νίκου Ζάψα, είναι όχι μόνο αξιέπαινη, αλλά και πρωτοποριακή για τον ευρύτερο χώρο και όχι μόνο των Τζουμέρκων.... 



Η τουριστική ανάπτυξη στα Τζουμέρκα θα έρθει κάποια στιγμή. Δεν μπορεί, αυτόν τον πανέμορφο γεωγραφικό χώρο κάθε χρόνο τον ανακαλύπτουν και τον θαυμάζουν όλο και περισσότεροι. Έτσι, απομένει στους ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν σ' αυτή τη τουριστική δραστηριότητα να εκφραστούν με όσο το δυνατόν πρωτοποριακές ιδέες. 

Μια τέτοια περίπτωση είναι και η πρωτοποριακή προσπάθεια του Νίκου Ζάψα. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι είναι η "ΘΕΑΣΙΣ"...
 
Οι αγροτουριστικές κατοικίες «ΘΕΑΣΙΣ» αποτελούνται από 4 αυτόνομες κατοικίες χτισμένες στη μέση μιας ειδυλλιακής κοιλάδας με έλατα, κάτω ακριβώς από την επιβλητική οροσειρά των Τζουμέρκων. 

Αυτό που κάνει πραγματικά ξεχωριστή την διαμονή στο ΘΕΑΣΙΣ είναι ο πρωτότυπος τρόπος κατασκευής καθώς και οι ιδιαίτερες δραστηριότητες που αναπτύσσονται.
 

Οι κατοικίες είναι στρογγυλές και πυραμοειδείς για την σωστή ροή της ενέργειας στον χώρο. Έχουν γυάλινη οροφή που προσφέρει την θεά του έναστρου ουρανού. Τις βραδιές που έχει φεγγάρι, αυτό κάνει πραγματικά βόλτα πάνω από τα κρεβάτια των κατοικιών.

Στις κατοικίες μπορεί κανείς να γευτεί παραδοσιακά προϊόντα όπως μέλι δικής μας παραγωγής, μαρμελάδα από κράνα, ζυμωτό ψωμί κ.λ.π.

Επίσης έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει συγκεκριμένες μελισσοκομικές εργασίες (άνοιξη, καλοκαίρι), να μάθει για την ζωή των μελισσών και να γευτεί προϊόντα της κυψέλης (γύρη, κερί, προπολη, μέλι).

 

Σε μια περιοχή με μηδενική φοτορύπανση μπορεί να γίνει αστροπαρατήρηση με τηλεσκόπιο skywatcher 10.

Eπισης μπορεί κανείς να περπατήσει στα πανέμορφα μονοπάτια, να κάνει ορειβασία στις καταπληκτικές κορφές των Τζουμέρκων, να κατεβεί με rafting τον Άραχθο, να περιηγηθεί σε πανέμορφους οικισμούς (Συρρακο, Καλαρρυτες), πέτρινα γεφύρια και μαγευτικά μοναστήρια.

 

Τι είναι η οικοδυναμική

“Οικοδυναμική” η “Oικοδύναμη” ονομάζεται το αρχαίο ελληνικό σύστημα που εναρμονίζει τον προσωπικό χώρο με το εξωτερικό περιβάλλον, την ύλη με το πνεύμα. Η οικοδυναμική περιλαμβάνει σειρά αρχών που καθορίζουν τη σωστή διακόσμηση προκειμένου το εσωτερικό ενός κτίσματος να διακρίνεται από ωφέλιμη ροή ενέργειας.

Ο όρος ‘οικοδύναμη’ αποτελεί ένα νεολογισμό του συγγραφέα Σπύρου Μακρή που προέκυψε από την φράση ‘της οικίας την δύναμη’, που χρησιμοποιεί ο Ισχόμαχος στο έργο του ‘Οικονομικός του Ξενοφώντα’, προκείμενου να εξηγήσει την εσωτερική διαρρύθμιση, τη γενική διάταξη και τον προσανατολισμό του κτιρίου. Οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν το σπίτι ‘οικία’ και τα δωμάτια ‘οίκους’, ενώ θεωρούσαν ότι η Γη είναι ένας μεγάλος οίκος.

Οι κατοικίες ΘΕΑΣΙΣ σχεδιάστηκαν με βασικές αρχές της Οικοδυναμικής, έχουν κυκλικό σχήμα για ομαλή ροή της ενέργειας και νότιο προσανατολισμό για καλύτερη έλξη της ενέργειας. Είναι χτισμένες σε μια πανέμορφη κοιλάδα μέσα στο δάσος και μετά από μελέτη του χώρου βρίσκονται σε σημεία απαλλαγμένα από Γεοπαθογόνους κόμβους (γραμμές Hartman).

Αγροτουριστικές κατοικίες ΘΕΑΣΙΣ
Νικόλαος Ζάψας
Συγγενά Κτιστάδων, Άρτα
 

Τηλ. 6948 682910
E-mail: info@theasis-igloo


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ