ΧΑΣΙΑΚΟΣ: Η Νίκη θα είναι δική μας


Ολόκληρη η ομιλία του κ. Χασιάκου και πλούσιο φωτορεπορτάζ

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κεντρικών Τζουμέρκων, η έναρξη του προεκλογικού αγώνα του συνδυασμού "ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ", του νυν και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου κ Χρήστου Χασιάκου.


 Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια συγκινησιακή -θα υποστηρίζαμε- ομιλία του κ. Χασιάκου, ο οποίος στο τέλος με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους, εμφανώς ικανοποιημένος, αλλά και συγκινημένος τους διαβεβαίωσε ότι "η νίκη του συνδυασμού θα είναι νίκη για τα Κεντρικά Τζουμέρκα".


Στη συνέχεια μιλώντας εκτός κειμένου αναφέρθηκε σ' ένα μικρό βιογραφικό, από την ημέρα που ανέλαβε, πρώτα τον Δήμο Αγνάντων και στη συνέχεια τον Δήμο Κεντρ. Τζουμέρκων.

Σ' αυτή την αναφορά του ο κ. Χασιάκος, εξήγησε ότι με την παρουσία του στα Τζουμέρκα ως Δήμαρχος, ανάλωσε ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του προσφέροντας, όσο και όπως μπορούσε, ώστε αυτή η πανέμορφη και ιστορική για την Πατρίδα μας περιοχή, σιγά-σιγά να βρίσκει τους επιθυμητούς δρόμους που έχει ανάγκη να προχωρήσει στο μέλλον. "Ήμασταν στο γραφείο που πάντα ήταν ανοιχτό για τους Δημότες από το πρωί και φεύγαμε στις 5 το απόγευμα ή στις 7 το βράδυ" υπογράμμισε.     

Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων και των εκπροσώπων των τοπικών Κοινοτικών.



Κατά την ομιλία του ο κ. Χασιάκος αναφέρθηκε και στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι: "Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τον Οκτώβριο του 2011 και συντάξαμε τον προϋπολογισμό του έτους 2012 δεσμεύσαμε περίπου 300.000,00€ για τη σύνταξη μελετών, καθ’ όσον δεν υπήρχαν στο Δήμο μας, μελέτες προδιαγραφών ΕΣΠΑ.

Ούτε είχαμε Διαχειριστική Επάρκεια, δηλαδή τη δυνατότητα να υποβάλλει ο Δήμος μας αιτήματα για εντάξεις έργων ΕΣΠΑ. Αυτό έπρεπε να γίνει μέσω του Δήμου Αρταίων. Και γνωρίζετε το νόημα της παροιμίας που λέει αν δεν μπορείς να ξύσεις μόνος σου την πλάτη σου, μην περιμένεις να σε ξύσουν οι άλλοι..." κατέληξε.

Στη συνέχεια ο κ. Χασιάκος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι: "Ο Δήμος απέκτησε Διαχειριστική Επάρκεια τον Απρίλιο του 2013. Παρότι ξεκινήσαμε καθυστερημένα έναντι άλλων δήμων έχουμε υποβάλλει μελέτες για εντάξεις έργων."

 Η ΟΜΙΛΙΑ

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Χαίρομαι που βρίσκομαι ανάμεσά σας και που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση του συνδυασμού μας «ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ», να έρθετε σήμερα εδώ. Θέλαμε να είστε μαζί μας, στο νέο ξεκίνημα ενός νέου ταξιδιού και μιας νέας προσπάθειας να πάμε τον τόπο μας μπροστά.

Είναι μαζί μας, επίσης, οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι υποψήφιοι των Τοπικών Κοινοτήτων, που έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου για να ηγηθώ ως υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων του συνδυασμού «ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» και όλοι μαζί θα ζητήσουμε την ψήφο των Δημοτών μας για να διαχειρισθούμε από κοινού τις υποθέσεις του Δήμου μας.

Τους ευχαριστώ όλους για το ότι αποφάσισαν να διαθέσουν την εμπειρία τους και το χρόνο τους προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του προεκλογικού αγώνα και της μετ’ έπειτα θητείας τους.

Μετά το τέλος της ομιλίας μου, η ομάδα αυτή των κοινών οραμάτων και επιδιώξεων θα ανέβει στο βήμα να σας δει και να τη δείτε. Όλοι μαζί θα ζητήσουμε την ψήφο σας. Το ίδιο θα κάνουν άλλοι πέντε υποψήφιοι Δήμαρχοι μαζί με τους Συμβούλους τους.

 Εμείς όμως έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση μαζί σας. Γνωριζόμαστε… Αναλάβαμε πριν 2,5 χρόνια και σε αυτό το χρονικό διάστημα και εσείς είδατε τι μπορέσαμε να κάνουμε και εμείς ξέρουμε τι κάναμε και τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και πέρα. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τον Οκτώβριο του 2011 και συντάξαμε τον προϋπολογισμό του έτους 2012 δεσμεύσαμε περίπου 300.000,00€ για τη σύνταξη μελετών, καθ’ όσον δεν υπήρχαν στο Δήμο μας, μελέτες προδιαγραφών ΕΣΠΑ.

Ούτε είχαμε Διαχειριστική Επάρκεια, δηλαδή τη δυνατότητα να υποβάλλει ο Δήμος μας αιτήματα για εντάξεις έργων ΕΣΠΑ. Αυτό έπρεπε να γίνει μέσω του Δήμου Αρταίων. Και γνωρίζετε το νόημα της παροιμίας που λέει αν δεν μπορείς να ξύσεις μόνος σου την πλάτη σου, μην περιμένεις να σε ξύσουν οι άλλοι.

Ο Δήμος απέκτησε Διαχειριστική Επάρκεια τον Απρίλιο του 2013. Παρότι ξεκινήσαμε καθυστερημένα έναντι άλλων δήμων έχουμε υποβάλλει μελέτες για εντάξεις έργων. Μιας και είμαστε εδώ στο Βουργαρέλι, θέλω να γνωρίζετε ότι υποβάλλαμε πρόταση για την βιοκλιματική αναβάθμιση του Γυμνασίου και Λυκείου Βουργαρελίου και την κατασκευή ομβροδεξαμενής για τις ανάγκες των κτηνοτρόφων. Ήδη μας έχει παραδοθεί το 50% των μελετών που έχουμε αναθέσει. Αναμένουμε την παράδοση του 25% και θα αναθέσουμε μετά τις εκλογές το υπόλοιπο 25% των μελετών.

Οι μελέτες αυτές αφορούν έργα οδοποιίας, βιοκλιματικής αναβάθμισης δημοτικών κτιρίων, διαμορφώσεις πλατειών, την τηλεθέρμανση Αθαμανίου, τη ύδρευση, την άρδευση, τοπογραφικές μελέτες, πολεοδομικές μελέτες, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και άλλων κατηγοριών.

 Στο τέλος του 2014, θα έχει ο Δήμο μας, μια μεγάλη σειρά μελετών, διαφόρων κατηγοριών, για να μπορεί να διεκδικήσει χρήματα από προγράμματα που θα αρχίσουν να τρέχουν από το τέλος του 2014. Αυτή η δουλειά που έγινε δεν φαίνεται, αλλά η χρησιμότητά της θα φανεί όταν έρθει η ώρα να υποβληθούν οι μελέτες και να εγκριθεί η κατασκευή των έργων.

Η αντιμετώπιση των αναγκών της καθημερινότητας στην διάρκεια της θητείας μας δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. Γνωρίζετε ότι οι Δήμοι εισπράττουν το 40% των όσων εισέπρατταν παλαιότερα.. Με τα χρήματα αυτά πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες μισθοδοσίας του προσωπικού, οι λειτουργικές ανάγκες και η κατασκευή και συντήρηση μικρών έργων υποδομής. Η ικανοποίηση όλων των αναγκών δεν έγινε, αλλά ιεραρχώντας τις ανάγκες, αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα που ανέκυψαν.

Ο δήμος διαθέτει ελάχιστους ιδίου πόρους. Και για να επιζήσει στο μέλλον απαιτείται να εξασφαλίσει δικά του έσοδα. Η μόνη πηγή σοβαρών εσόδων που βλέπω ότι μπορεί να υπάρχει στον Δήμο μας είναι η εκμετάλλευση των ΑΠΕ. Για να παραχθεί έργο στον Δήμο, χρειάζεται μια Ικανή Δημοτική Αρχή και μια ικανοποιητική δομή στις υπηρεσίες του Δήμου. Απαιτούνται και τα δύο και τίποτε δεν μπορεί να γίνει από το ένα μέρος χωρίς της βοήθεια του άλλου.

Έχουμε ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό, στην Τεχνική και την Οικονομική Υπηρεσία. Καταργήσαμε τα ΚΕΠ Μελισσουργών και Θεοδωριάνων, που λειτουργούσαν στην Άρτα και τα ενσωματώσαμε στο ΚΕΠ Βουργαρελίου και μεταφέραμε δύο υπαλλήλους των ΚΕΠ στο δημαρχείο για να ενισχυθούν οι εδώ Κεντρικές Υπηρεσίες. Το κάναμε γιατί ήταν απαραίτητο και σωστό να γίνει χωρίς να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος.

Στην Άρτα παραμένει και λειτουργεί παράρτημα του Δήμου μας για τις ανάγκες των Δημοτών όλου του Δήμου μας, αλλά ιδιαίτερα για τις ανάγκες των ΤΚ Μελισσουργών και Θεοδωριάνων. Σκοπεύουμε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες στην έδρα του Δήμου.

Παράλληλα, έχουμε υποβάλει αίτημα για την πρόσληψη δύο μηχανικών και ενός οικονομολόγου. Όταν λέμε Ικανή Δημοτική Αρχή εννοούμε να απαρτίζεται από άτομα που διαθέτουν εμπειρία, γνώσεις, όρεξη για δουλειά και διάθεση για προσφορά.

Να ακούει τους δημότες, να έχει την πόρτα ανοιχτή σε κάθε δημότη και να τους αντιμετωπίζει όλους με πνεύμα ισονομίας και ισοπολιτείας. Στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα που διαχειριστήκαμε τις υποθέσεις του Δήμου μας νομίζω ότι και εργατικότητα δείξαμε και διάθεση για προσφορά και σταθήκαμε αμερόληπτα στο αίτημα του κάθε δημότη μας.

 Δεν διεκδικήσαμε τα αξιώματα απλώς και μόνο για να τα αποκτήσουμε αλλά μόνο επειδή πιστεύαμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε και όλες μας τις δυνάμεις τις εξαντλήσαμε για το σκοπό αυτό. Οι υποψήφιοι του Συνδυασμού μας διαθέτουν όλα τα εχέγγυα για την συγκρότηση μιας Ικανής Δημοτικής Αρχής.

 Η θητεία της νέας Δημοτικής Αρχής είναι πέντε χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα έχει χρόνο μπροστά της να κάνει αρκετά πράγματα, αλλά σημαίνει και κάτι άλλο. Δεν πρέπει να κάνουμε αβασάνιστα τις επιλογές μας στις 18 Μαΐου, την ημέρα των εκλογών. Θα περάσει αρκετός χρόνος για να μπορέσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας.

Σκεφτείτε το συμφέρον του τόπου μας και με τη δύναμη της ψήφου σας, επιλέξτε τους πιο άξιους και ικανούς. Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς. Εμείς σας ζητάμε να στηρίξετε τον συνδυασμό «ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» για να συνεχίσει μία δημιουργική προσπάθεια στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων. Ανανεώσαμε τις δυνάμεις μας. Ζητάμε την στήριξή σας και την ψήφο σας.

 Η Νίκη θα είναι δική μας".

 ΔΕΙΤΕ την σύνθεση του ψηφοδελτίου ΕΔΩ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

















Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης